Du visar för närvarande Nytt år och nya möjligheter
God fruktsoda med bär

Nytt år och nya möjligheter

God fortsättning på det nya året!

God fruktsoda med bär
God fruktsoda med bär

Hoppas du haft fina dagar över jul och nyår!

Själv har jag tagit det alldeles för lugnt med skrivandet under hela hösten, men nu tar jag nya tag och hoppas leverera lite spännande saker för hälsan.

Är du sådan att du har satt upp hälsomål för det kommande året? Det har jag men jag har inte satt upp för stora mål som jag inte kommer att kunna genomföra. Eftersom jag opererade höften i somras har jag fortfarande en plan att jag fortsätter träna styrka, balans och puls för att jag ska behålla och bygga upp min fysik. Jag har ju som mål att fortsätta spela golf och det kan jag egentligen redan men det är bra att stärka muskler oavsett.

När det gäller balansen så är det väldigt viktigt att man underhåller det hela tiden för det är färskvara. Att bli äldre är alltid en risk att man blir stelare och mer orörligt och därmed också får sämre balans. Så är det något du ska träna på resten av livet så är det Balansen. Med stigande ålder påverkas våra förutsättningar att hålla balansen. Hos de flesta minskar muskelstyrkan och vi tappar lättare balansen. Regelbunden styrketräning i kombination med balans, träning och daglig fysisk aktivitet kan hjälpa till att minska risken att falla.

Jag står på en balansboll flera gånger i veckan men försöker nu också tänka att jag ju kan stå på ett ben när jag borstar tänderna också så det är det lilla, lilla jag tänker att jag absolut kan göra varje dag, även om jag tänker på: så investerar du i bitcoin.

Vad säger du? 

Kan du tänka dig att stå på ett ben framför spegeln när du borstar tänderna varje dag?

Börja med att göra det i 30 dagar för att se skillnaden.

Jag börjar idag också.

 

Susanne din hälsocoach online!

Lämna ett svar