Lymfpromenader med digitalhälsan

Lymfpromenader med digitalhälsan

LYMFPROMENADER  med Digitalhälsan

Det är Din hälsa som räknas

Du som väljer att bli kursdeltagare i Lymfpromenad får vid första tillfället lyssna på ett föredrag och lära dig mer om Lymfsystemet samt få information om övningarna. Träningsarmbandet som ingår i avgiften har man på sig när man är ute och promenerar. Programmets övningar tränar överkropp samt öppnar upp tömningsstationer för lymfsystemet. Det passar även till sittande träning för dig som har svårt att röra på benen och ge sig ut i skog och mark.

När jag leder Lymfpromenaderna är min önskan att hjälpa dig att uppnå dina långsiktiga mål vad gäller hälsa och form. Oavsett om du vill ha hjälp med att gå ner i vikt, få bra kostprogram eller hälsotips med val av rätt näringstillskott, så kommer dina frågor behandlas på ett individanpassat och unikt sätt. Du får ett personanpassat program som du kan följa livet ut. Oavsett om du behöver näringsrika recept eller om du behöver professionell rådgivning av hälsomässiga skäl så finns jag här för att hjälpa dig uppnå dina mål.

  Krönika i KURERA Lymfpromenaderna gjorde att jag minskade i omfång

Här lägger jag ut var och när kurserna går 

Detta ingår:

 • Föredrag om lymfsystemet (träff 1)
 • 4 träffar totalt med lymfpromenader ( vi gör lugna rörelser samtidigt som vi går en promenad i skogen)
 • Träningsarmband (delas ut 3;e träffen, så du sedan kan göra dem på egen hand så ofta du vill)
 • Frisk luft och lugn utomhusträning
 • Svar på frågor om lymfsystemet
 • Deltagande i lymfpromenadgrupp på Facebook
 • Kostnad; 1 495 kr inkl. moms 

*Första tillfället är en introduktion med presentation om lymfsystemet. Du kan därefter bestämma om du vill gå hela kursen. Första tillfället kostar 250 kr (ord 350 kr) och betalas på plats med swish.  Välkommen att boka plats via email; susanne.barkvik@digitalhalsan.se eller mobil 0705349017

 

Här kommer du kunna gå Lymfpromenader med Digitalhälsan

Tanken med Lymfpromenader är att många fler ska få möjlighet att lära sig hur man kan ta hand om sitt lymfsystem. Därför finns vi på flera ställen i landet. Jag kommer att ha POP UP kurser runt om i Stockholm men provar just nu att se vilka tider som passar för dig som är intresserad.

Skicka din intresseanmälan till susanne.barkvik@digitalhalsan.se med ditt namn och var du bor så ska jag hålla dig uppdaterad om startdatum

Här lägger jag ut var och när kurserna går 

Lymfans egenvårdsprogram 

 • Ett friskt lymfflöde är viktig för god hälsa
 • den är kroppens reningsverk
 • stärker immunförsvaret och bekämpar infektioner
 • för bort uttjänta celler, proteiner och vätska från kroppens vävnader

Inspiration av egenvårdsprogrammet för Lymfsystemet är hämtat från Qi gong, medicinsk yoga och arbetsterapeutisk träning för hand & arm av leg arbetsterapeut Camilla Rastas på Ergonomica.  Övningarna utför man under hela tiden som man promenerar. Med bra musik kan det bli ännu roligare att träna i rätt tempo. Programmet har givit önskat resultat till fler kunder med både minskad volym och viktnedgång.

Syfte

Idén med träning och rehab är att man självständigt ska kunna utföra sin träning och ta en aktiv del i sin rehabilitering. Tanken är att man som kund efter 4-5 gånger kan programmet så pass bra att man alltid har det med sig i huvudet – var man än är och var man än går. Men för att klara det är det viktigt att man tar sig tid och lär sig det så som det är tänkt och i den logiska ordning som det är utformat i. Armbandet används som en påminnelse.

Träningsarmband med alla övningar

För att kunna följa den lymfologiska ordning som krävs för att öppna upp lymfsystemet använder man ett armband där alla övningar är samlade. Det ska vara lätt att se under tiden som man går och orientera sig var i programmet man befinner sig. Armbandet har en färgad bakgrund med vit text och olika färger på fram och baksida.

Varför en hel kurs?

Konceptet med gruppledare och grupper skapades för att kunna nå ut till så många personer som möjligt, samt för att öka kunskapen om lymfsystemets inverkan vid träning och volymminskning. Vi är flera Certifierade Kursledare i Lymfpromenad ute i landet som utbildat oss i konceptet för att hålla fysiska grupper,  men det är inte alla som har möjlighet att komma till en plats där vi finns. Eller så vill man helt enkelt lära sig själv och träna helt på egen hand och då passar denna webbaserade utbildning mycket bra.

Så nu vill jag nå ut till Dig så att du blir  inspirerad att utföra Lymfpromenader utomhus själv. Se det som en kunskapsöverföring: jag ska hjälpa dig från A till B så att du får en god grund att bygga vidare på.

Inte bara för dig med lymfödem

Övningarna är så klart lämpade för dig som har lymfödem, men passar även mycket bra för dig som önskar minska i volym i armar, bröstrygg och hals. Ett ödem är en onormal vätskeansamling i vävnaden och kan ofta uppfattas som fett även om det bara är bunden vätska som behöver komma loss. Lymfsystemet behöver få hjälp att öppna upp stopp för att få bort vätskan. Vet man inte hur man för bort vätskan så blir den kvar och det blir ytterligare ansamling.

*Läs krönika i KURERA Lymfpromenaderna gjorde att jag minskade i omfång

Kombineras lätt med annan träning

Det går bra att kombinera Lymfpromenader med annan träning. Den effektiviserar annan träning och gör den mindre påfrestande på kroppen,  då man får bort både slaggproduker och mjölksyra som bildats under träningen. Det går snabbare att bli av med träningsvärk. Lymfpromenaderna kan även vara ett sätt att komma igång med annan träning som tex Löpträning. Ex. kan pendelgång bytas ut till intervallträning med löpning korta sträckor istället. Men först är det viktigt att lära sig att varva ner och aktivera det parasympatiska systemet i kroppen som står för lugn & ro.

Passar det dig bättre att gå online på distans? 

I onlinekursen får du steg för steg lär dig hur du utför en lymfpromenad för din egen del. Programmet är utformat av Camilla Rastas på Ergonomica,  som är både Leg. Arbetsterapeut, Med. Lymfterapeut och Dipl. Lymfmassör. Du får lära dig upplägget för lymfpromenaden via video övning för övning. Du får nyttig information om hur Lymfsystemet fungerar och deltagande i kunskapsbank på facebook. Med andra ord är det allt du behöver för att snabbt komma igång.

Anmäl dig till onlinekursen här

Här startar du kursen direkt!

Detta är en kurs som steg för steg lär dig hur du utför en lymfpromenad för din egen del. Programmet är utformat av Camilla Rastas som är Leg. Arbetsterapeut, Med. Lymfterapeut och Dipl. Lymfmassör på Ergonomica.

Du får lära dig upplägget för lymfpromenaden, övning för övning, och få nyttig information om hur Lymfsystemet fungerar. Med andra ord är det allt du behöver för att snabbt komma igång. Det är både ett enkelt, effektivt och roligt sätt att komma igång med sin träning, höja sin dimension på promenaden eller förbättra resultatet av befintlig träning och behandling, eller komma igång med att rensa ut slaggprodukter och stärka sitt immunförsvar oavsett träningsnivå. Lymfpromenad passar alla personer i alla åldrar och man kan starta när som helst.

Artikel Sträck på dig och din kroppshållning säger hur du  mår

Artikel Gå smartaste kursen för ditt lymfsystem