Kroppsscanning med HRV

hrv traning

HRV träning lär dig mäta och hantera stress

Vad betyder HRV?

HRV står för Hjärt Rytm Variation (Heart Rate Variability) och det är hjärtat som är verktyget i HRV träning. Hjärtats rytm påverkar din upplevelse av inre balans och med HRV Träning lär du att själv påverka hjärtats rytm (hjärtats gas och broms). Du får lära dig andnings- och fokuseringsövningar som skapar balans i det autonoma nervsystemet. Genom HRV Träning och Biofeedback (det pedagogiska verktyget) kan vi förändra vårt beteendemönster, minska stress och lära oss fokusera på det som går att förändra.

Hur fungerar HRV träning?

Vi vill inspirera vår omgivning genom e-hälsa med digitala produkter att lära sig hantera stress och skapa bättre tillstånd i vardagens utmaningar. Våra digitala produkter bygger på HRV forskningen och visar direkt resultat i dator/mobil.  HRV Träning metoder för att balansera hjärta, sinne och känslor.Denna sensor har  utvecklats för att tillsammans med en app i mobilen mäta och visualisera pulsen relaterat till din andning.  HRV mätningen ger ett snabbt, smärtfritt resultat på bara några minuter. Tillsammans med HRV coach lägger vi upp en plan för kommande veckor och  du får hjälp att  tolka resultatet för att sedan på egen hand fortsätta utvecklingen.

 Vem är HRV träningen bra för?

Detta system är avsett för alla som bryr sig om sitt nuvarande och framtida välbefinnande. HRV metoden rekommenderas för dig som upplever starkare stressymptom med fysiska problem som högt blodtryck, sömnproblem, ångest, trötthet etc. HRV Träning hjälper människor att hitta sin inre balans. Genom att lära sig påverka hjärtats rytm genom andning, mentalt och emotionellt fokus – kan du lära dig styra din inre aktivitet och skapa ett bättre tillstånd. HRV Träning Sverige driver på både forskning och utveckling kring och med hjärtat som verktyg.

Hur går HRV träningen till?

När du har din utrustning med sensorn och mobilappen sätter du sensorn i ditt ena öra och startar appen. Den kommer på olika sätt att visa din puls och din andning. När du tränar på din andning kommer du att se detta i appen som visar hur snabbt du kan förändra ditt sinnestillstånd genom att andras på ett mer balanserat sätt.  Efter ca 5 minuter är mätningen klar och du kan använda den flera gånger om dagen. Med din HRV tränare kommer du gå igenom en rad övningar som ska hjälpa dig på vägen att också mentalt stärka ditt tillstånd.

Vad ingår i HRV träningen?

Att kunna mäta och få omedelbar feedback på det som händer i ditt nervsystem under en dag ger dig möjlighet att snabbt se hur du kan förändra dina reaktionsmönster. Du kan antingen välja att genomföra träningen med vår HRV coach som vägleder dig under några veckor för att få bästa stöd och feedback på dina resultat.

För dig som genom upplever lättare stressymptom och vill lära dig hantera stress helt på egen hand. Du laddar ner appen och ansluter din sensor till telefonen/läsplattan. Nu kan du direkt börja träna din inre balans med hjälp av instruktionerna du får av appen. Du får direkta resultat av ditt inre tillstånd i mobilen.

Detta ingår i  HRV Grundpaketet  med BLUETOOTH-SENSOR

  • Biofeedback – Sensor med Bluetooth till appen Inner Balance
  • Inspirationsvideo och HRV Träningsprogram
  • 1 st HRV Träningsprogram
  • 4 st Introduktionsvideos vecka 1 – 4.
  • 1 x 30 minuter återkoppling via digital närhet.

Boka tid för kostnadsfri rådgivning

Nedan tjänster kan du komplettera i din livsstilförändring

Linkura EKG mätning

Susanne är sedan juni 2020 certifierad Lincuracoach. Linkuras patenterade EKG-mätare mäter hjärtdata och aktivitet.  Med hjälp av algoritmer översätts signalerna till personlig hälsodata. Med din unika hälsodata som grund får du stöd av digital och mänsklig coach för att identifiera, förstå och förbättra balansen mellan stress och återhämtning.  På så vis kommer du kunna ta smartare beslut, öka ditt välbe.finnande och leva mer hållbart. Tag kontakt med Susanne så får du veta mer om hur du kan få kontroll över din återhämtning, sömn och kondition.

Här kan du göra ett stresstest!

Näringsrådgivning

Genom att lära sig matens värde och näringens betydelse kan du skapa balans i din kost. Protein, kolhydrater, fett, energi, vitaminer och mineraler har alla sin plats i kosten. Och som din närings och kostrådgivare ger jag dig kunskap och tips för att kunna hålla en hälsosam kost som passar just dig och din livsstil. Vi ser förstås över näringsstatusen på vitaminer och mineraler också. Allt sker på distans, så att du kan ta del av informationen i lugn och ro.

Viktminskning Online

Det är en metod där du byter ut ett eller två mål mat om dagen men en premium näringsprodukt som innehåller alla vitaminer och mineraler som kroppen behöver. Kaloriintaget är ca 306 kcal ( beroende på vilken mjölk du använder). Detta är en viktminskningsmetod som bara används under en kortare tid.

Ja, jag vill lära mig att mäta och hantera min min stress?

Vårt unika E hälso koncept med HRV biofeedback och Linkura EKG mätning visar direkt resultat i mobilen. Detta kan ge dig bättre sömn, blodtryck, återhämtningsförmåga.

Vill du veta mer om HRV träning och EKG MÄTNING fyll i formuläret så får du nyheter och tips direkt i din inkorg.

Du får också kostandsfri rådgivning på telefon: 0705349017

1.png

Utbildning inom Hälsa 

Jag vet av egen erfarenhet hur svårt det kan vara att komma igång med ett företagande både om man måste komma på idén själv men även om man jobbar med en färdig affärsidé. Jag har gjort det också så företagsuppstarter är jag bra på. Du behöver ju en del stöd när man kanske i början inte har ingen aning om vilka redskap man behöver,  hur all bokföring går till osv, just därför ger vi dig all support som behövs. Tillsammans växer vi mycket snabbare.

Träning och Kost

Du tränar en timme om dagen och äter vanlig mat varje dag. Vårt unika träningsprogram kan du träna antingen hemma eller på gymmet, i vardagsrummet, på hotellet är där det passar dig bäst. Du kan ha programmet i mobilen, smartfhone eller dator.

Din Hälsocoach 

Mitt mål tillsammans med dig blir att vägleda dig inom livsstilsförändringar där starten kan vara tränings- och kostprogram, men också möjligheten att få balans i vardagen genom något som kallas HRV träning. HRV träning har fokus på att Du lär dig att hantera och mäta din stressnivå i kroppen och få redskap för att förändra din stressnivå. Så allt handlar om att finna det som fungerar för just dig och din vardag.

Prisuppgifter

Bästa sättet är att ta kontakt och lägga upp en plan för din HRV träning då det finns upplägg för enskilda personer men också för företag med grupp träning. Du kan träna helt på egen hand om du vill och köper då ett startpaket med appen Innerbalance och får ett egenvårdsmaterial med. Vill du ha coachning av mig som HRV tränare kan vi lägga upp olika upplägg efter behov.

Boka tid för kostnadsfri rådgivning

Lyssna på Anders Nilsson grundare av HRV Sverige berättar om HRV träning