Näringsrådgivning

Kost- och näringsrådgivning på distans

Nå balans och välmående

Att kosten har stor inverkan på din hälsa är ingen hemlighet. Näringsläran som vetenskap är drygt 100 år gammal, och har intresserat människor betydligt längre än så. Som din näringsrådgivare hjälper jag dig välja rätt råvaror och ger tips på hur du ska tänka när du lägger upp din kost. Jag finns med dig hela vägen.

Genom att lära sig matens värde och näringens betydelse kan du skapa balans i din kost. Protein, kolhydrater, fett, energi, vitaminer och mineraler har alla sin plats i kosten. Och som din närings och kostrådgivare ger jag dig kunskap och tips för att kunna hålla en hälsosam kost som passar just dig och din livsstil. Vi ser förstås över näringsstatusen på vitaminer och mineraler också. Allt sker på distans, så att du kan ta del av informationen i lugn och ro.

Olika människor har olika näringsbehov, och såväl livsstil som diet och allergier påverkar hälsan. Jag brinner för kost och hälsa, och jobbar nära mina kunder för att kunna leverera bästa möjliga resultat. Vare sig ditt mål är att gå ner i vikt, hitta en balans i maten som skapar välmående, eller om du helt enkelt vill lära dig mer om näringens inverkan, så kan jag ge dig den information du behöver för att nå dina mål.

Kontakta mig

Är det dags att förbättra dina kostvanor? Med mig som kostrådgivare på distans får du de verktyg du behöver för att göra en förändring. Kontakta mig redan idag för mer information!

Nedan erbjudanden kan du kombinera din näringsrådgivning med

Näringsrådgivning

Genom att lära sig matens värde och näringens betydelse kan du skapa balans i din kost. Protein, kolhydrater, fett, energi, vitaminer och mineraler har alla sin plats i kosten. Och som din närings och kostrådgivare ger jag dig kunskap och tips för att kunna hålla en hälsosam kost som passar just dig och din livsstil. Vi ser förstås över näringsstatusen på vitaminer och mineraler också. Allt sker på distans, så att du kan ta del av informationen i lugn och ro.

Mät din nivå på fettsyror

Vårt testverktyg ger dig mätbar feedback på 9 av dina fettsyror. Speciellt ligger fokus på hur din balans mellan Omega 3 och Omega 6 ser ut som är viktig för blodtryck, tarmens funktion, blodsocker, kolesterolnivåer mm..  Ett stick i fingret och några droppar blod skickas till vårt labb i Norge, du får feedback med kostråd och aktuell status inom 14 dagar. Du gör själv testet hemma.

Skulle du vara villig att stämma träffa med oss? – antingen personligen eller på ett videosamtal – där vi visar dig detta spännande hälsoarbete så släng iväg ett meddelande så bokar vi en tid. ‘Skicka Meddelande till  Kontakt Digitalhälsan
Det tar cirka 45 minuter och du får en gedigen presentation med flera användbara nycklar för din hälsoresa. Men vill du direkt kolla in vad det är kan du klicka här 

Kroppsscanning med HRV

HRV står för Hjärt Rytm Variation (Heart Rate Variability) och det är hjärtat som är verktyget i HRV träning. Hjärtats rytm påverkar din upplevelse av inre balans och med HRV Träning lär du att själv påverka hjärtats rytm (hjärtats gas och broms). Du får lära dig andnings- och fokuseringsövningar som skapar balans i det autonoma nervsystemet. Genom HRV Träning och Biofeedback (det pedagogiska verktyget) kan vi förändra vårt beteendemönster, minska stress och lära oss fokusera på det som går att förändra.

Viktminskning Online

Det är en metod där du byter ut ett eller två mål mat om dagen men en premium näringsprodukt som innehåller alla vitaminer och mineraler som kroppen behöver. Kaloriintaget är 306 kcal. Detta är en viktminskningsmetod som bara används under en kortare tid.

Utbildning inom Hälsa

Jag vet av egen erfarenhet hur svårt det kan vara att komma igång med ett företagande både om man måste komma på idén själv men även om man jobbar med en färdig affärsidé. Jag har gjort det också så företagsuppstarter är jag bra på. Du behöver ju en del stöd när man kanske i början inte har ingen aning om vilka redskap man behöver,  hur all bokföring går till osv, just därför ger vi dig all support som behövs. Tillsammans växer vi mycket snabbare.

Träning och Kost

Du tränar en timme om dagen och äter vanlig mat varje dag. Vårt unika träningsprogram kan du träna antingen hemma eller på gymmet, i vardagsrummet, på hotellet är där det passar dig bäst. Du kan ha programmet i mobilen, smartphone eller dator.

 Din Hälsocoach

Mitt mål tillsammans med dig blir att vägleda dig inom livsstilsförändringar där starten kan vara tränings- och kostprogram, men också möjligheten att få balans i vardagen genom något som kallas HRV träning. HRV träning har fokus på att Du lär dig att hantera och mäta din stressnivå i kroppen och få redskap för att förändra din stressnivå. Så allt handlar om att finna det som fungerar för just dig och din vardag.

Kontakta mig när du har frågor och funderingar

Att få hjälpa och lära människor att må bättre genom matens värde och näringens betydelse är viktigt och nödvändigt för att nå balans och välmående.

Du hittar din näringsrådgivare  här.

Kroppen och näringen

Näringslära – näringsfysiologin är utbildningens grundläggande teori, tillämpning och aktuell metodik inom ämnet human nutrition (näringslära). Denna del behandlar sambanden mellan kost och hälsa, kostvanor och näringsbehov. Den behandlar också vilka mängder som behövs av respektive näringsämne. Näringsläran är som vetenskap drygt 100 år gammal.
 • Protein
 • Kolhydrater
 • Fett
 • Energi
 • Vitaminer
 • Mineraler

Hur vitaminer och mineraler påverkar varandra

 • Olika vitaminer och mineraler påverkar varandras effekter. De både hämmar och stimulerar näringsupptaget.
 • Tarmfunktionen är kroppens kretslopp. Normala tarmbakterier kan förinta sjukdomsalstrare och parasiter, de kan öka hälsan och producera nyttiga ämnen, till exempel vitaminer.
 • Vitaminer och vitaminterapi
 • Mineraler och mineralterapi
 • Dygnsrytmen styr när vi bör äta och sova för att må och prestera som bäst.
 • Rätt balanserad kost Syror och baser i näringen är grundämnesföreningar. Njurarna reglerar sitt innehåll av syror och baser för att hålla en konstant surhetsgrad eller pH värde.
 • Antioxidanter– vilka näringsämnen innehåller flest antioxidanter?
 • Enzymer är kroppens katalysatorer och specifika substanser som finns i alla levande celler.
 • Hormoner är ett stort antal ämnen som på olika sätt och i olika kombinationer påverkar vår kropp under hela livet.
 • Glykemiskt index kolhydratrika livsmedel med högt GI-värde kallas i samband med GI-baserade dieter ofta för ”snabba kolhydrater”, medan de med lågt GI-värde kallas för ”långsamma kolhydrater”.
 • Matfilosofiska levnadssätt
 • Är kosttillskott nödvändigt?
 • Socker och sötningsmedel – inverkan på kroppen
 • Stress– kroppens fysiska reaktion på en längre tid av stress
 • Va t t e n– livets källa
 • Allergi– med rätt kunskap blir alla födoallergier lättare att hantera, både för den som själv är drabbad och omgivningen