Info och kontakt

För annonsering och samarbete vänligen maila mig på susannebarkvik@blogbiz.se

www.flyttstädtyresö.nu

Hälsoresan 

Min passion och varför jag driver Digitalhälsan är att jag vill ge Dig kunskap, redskap och resurser för att förebygga, förändra och förbättra din hälsa. Jag vill ge dig de möjligheter jag själv inte fick när mina krämpor kom. Livet är på topp till jag fyllde 40 år, då dök den första krämpan upp. Motion har varit mitt liv och jag har tyckt om att röra på mig, det gjorde jag den söndagen också. Mitt under en rörelse med benen small det till i min höft, en mycket obehaglig upplevelse.

Här är min berättelse

Nu börjar en lång resa med värk, haltande gång, molande smärta på nätter. En rad behandlingar startade hos sjukgymnast, röntgen mm. Det visade sig vara en begynnande artros. Lite svårt att acceptera när man är fyllda 41. Gradvis försämrades artrosen,  men jag upprätthöll nivån med att träna, få massage, gå till naprapat, få kortisonspruta, smärtlindrande tabletter, viktnedgång och gud vet allt. Operation var det inte tal om för jag var ju så ung. Ja det var vad jag fick höra. Läs mer om vad som sedan hände under de andra rubrikerna.

Så vad gör man?

Näring som når cellerna

För nu dryga 7 år sedan  kom jag in kontakt med  i mina ögon de bästa vitaminer och  mineraler som  kom att förändra min smärtbild av artrosen helt och hållet. Ingen hade tidigare frågat mig om Vad jag åt för mat och om jag eventuellt hade brister på näringsnivå. Utan att fundera så mycket och utan några speciella förväntningar ( hade ju provat det mesta vid det här laget) började att ta en drink på morgonen och en på kvällen och blev ombedd att följa denna rutin noggrant. Efter bara en månad var mina inflammationer obetydliga och som gjorde att jag inte kunnat ligga på sidan utan att det värkte. När smärtan försvann kunde jag  sova bättre, kände mig piggare och var på mycket bättre humör.  Iprenkonsumtionen gick ned och den svidande magen försvann. Den mekaniska rörelsen i höften var förstås inte bra utan när jag gick så högg det och låste sig den sista tiden. Artrosen försvann inte.

Samtidigt försvann min astma  och jag behövde inte längre inhalera kortison. Förkyld har jag inte heller varit sedan jag började med vitamin och mineraldrinkarna. Mitt sötsug är också borta,  humöret är stabilt, energin har bara ökat och jag har blivit mer strukturerad och mer fokuserad och hinner med mer än jag någonsin gjort förut. Jag upplever att jag har fått en bättre kvalitét på min sömn vilket också gör att jag inte behöver sova lika mycket. En underbar känsla att kunna lyfta sin hälsa till version 4.0! Men i nästa stycke kan du läsa vad som sedan hände.

Höftoperation kungahuset

I december 2012 hade jag mentalt förberett mig för att faktiskt operera mig, läkaren till och med tyckte att det nu var dags. Jag kunde inte längre gå i trappor utan att behöva stanna och vila, jag kunde inte längre stå på spinningen, jag började bli trött och grinig över situationen. Så jag tackade ja för att få en ny titanhöft. . Rehabiliteringen gick fantastiskt bra och mitt fokus var att på att snabbt vara på banan igen.  Sjukgymnastik och vardagsträning blev mitt fokus i 3 månader. Ovanligt mycket snö var det denna vintern vilket gjorde att det var lite småläskigt att ta dags promenaderna med rädsla för att halka. ( men det sitter i hjärnan). Nu känns det som mitt nya liv har börjat. Jag är så tacksam över att kunna gå, röra mig och kunna göra det jag vill! Och att slippa denna molande smärta som jag hade i så många år. ( Så vill du ha råd kring höftartroser så  kallar jag mig  expert)

Näringsrådgivare och Hälsocoach

Mitt intresse för hälsa och vad vi faktiskt själva kan påverka har ökat med  åren , allt började med  behandlingen av min artros  dryga 17 år sedan. Med ny kunskap kan jag se hur viktig det är att ta hand om sin kropp och se till att man kompletterar kosten med näringstillskott som  når cellerna . Jag själv är ett lysande exempel på vad kroppen kan åstadkomma när den får vad den skall ha, Näring till Cellerna.

Jag utbildade mig till diplomerad näringsrådgivare för att bättre kunna förmedla  kunskapen om varför och hur kroppen kan bli starkare och  hur man gör för att kunna må bättre. Många jag träffat har förändrat och förbättrat sin hälsa genom medvetenhet och förståelse för sin egen kropp och dess funktioner. Man behöver ju inte må dåligt för att må bättre, man kan faktiskt höja sin “må-bra-nivå” några nivåer högre. Jag utbildade mig också till WOS- Hälsocoach där jag erbjuder komplettera träning och kostprogram.

Jag erbjuder HRV träning med balansering och hantering av stressnivåer på distans med E hälsoverktyg

Jag erbjuder näringsrådgivning på distans

Jag erbjuder träning och kostrådgivning på distans

Cellenergi en del i mitt hälsoarbete

Jag har valt att komplettera min kost med vitaminer och mineraler för att själv må bättre. Jag har valt att försöka äta inflammationshämmande kost som jag vet också spelar stor roll. Jag kan känna det och det har också gått att mäta hälsotillstånd över tid. Det jag också fann var att  kvalitetsprodukter för huden är viktigt som även det har påverkat mitt yttre och gett fina resultat. Huden är vårt största organ och det suger upp mycket gifter och orenheter vilket man måste skydda huden från med kvalitetsprodukter.

Efter ett år efter min egen start började jag hålla föredrag om min hälsoresa och därefter drog min hälsoarbete igång på riktigt. Jag satte ihop ett hälsokoncept med olika produkter och tjänster med mottot att allt ska vara av naturligt innehåll och väl genomtänkta koncept när det gäller livsstilsförändringar.

Med “naturligt innehåll” så menar jag mat som är rik på mineraler, vitaminer, antioxidanter och fibrer, mat som ger oss energi utan att göra oss feta, mat som höjer vår livskvalitet. Mat som är balanserad och tillåtande, mat som ger hälsa utan att vi behöver späka oss. Mat som är hållbar, både för våra kroppar och för vår omvärld.

Det bästa är att pröva och ge sin egen kropp en chans att ge svar på en förändring!