Hälsocoach

Susanne , Din Hälsococah online, leg. arbtsterapeut och näringsrådgivare

Din hälsocoach på distans

Vill du göra en livsstilsförändring med hjälp av en hälsocoach?

Mitt namn är Susanne Barkvik, och jag är utbildad hälsocoach, näringsrådgivare och arbetsterapeut. Jag bor i Stockholm, men verkar som hälsocoach online för kunder i hela Sverige, men har också fysiska möten inom Stockholmsregionen för dem som önskar. Jag ser fram emot att kanske få vägleda dig i din plan.

Min bakgrund

Träning och hälsa är en stor passion och en viktig del i mitt liv. När jag vid 40 års åldern fick en höftartros fick jag plötsligt vänja mig vid tanken att inte längre göra sådant jag älskade. Träning har alltid varit en stor del av min vardag, och saker som slalom, dans och löpning är sådant som ökat min livskvalitet. För att kunna komma tillbaka till mitt aktiva jag, och för att få slippa värk och smärta, började jag läsa på om hälsa och testade ett flertal olika lösningar inom träning, näring och kost. Jag har skrivit några artiklar med tips som jag själv haft stor nytta av och en av dem är 11 tips för en hälsosammare vardag. Jag känner en stor tacksamhet över att idag kunna göra mina favoritövningar igen, och min passion för hälsa är något jag mer än gärna delar med mig av. Så valet att bli hälsocoach stod självklart för mig. Nu vill jag hjälpa dig!

Susanne som hälsocoach hjälper företag att se tecken på ohälsa, förebygga och utveckla på individ- och företagsnivå. Min erfarenhet i min profession som leg arbetsterapeut har gett mig stor kunskap om stress och olika typer av livsstilssjukdomar. Likaså mina personliga erfarenheter av olika smärttillstånd gör att förståelsen för hur svårt det kan vara att hitta den bästa utvägen på problemen finns.

Digitalhälsan utbildar och coachar personer till egenkontroll inom E-hälsa inom stresshantering.

Mitt mål tillsammans med dig blir att vägleda dig inom livsstilsförändringar där starten kan vara tränings- och kostprogram, men också möjligheten att få balans i vardagen genom att mäta och hantera stress med  HRV träning . Så allt handlar om att finna det som fungerar för just dig och din vardag. Vad man upplever som stress är extremt subjektivt, det som stressar någon kan stimulera någon annan och det gäller att som företag och medarbetare se sina egna och andras signaler i tid. Digitalhälsan arbetar med att öka medvetenheten kring skadlig stress och hur symptomen kan skilja sig från person till person samt hur man med enkla medel lättare kan hantera en stressig omvärld.

Engagemang

– I det lilla och i det stora, för individen och för företaget. Våra kunder är unika och ska aldrig behöva känna sig som en i mängden. Alla får en individuell plan. Beroende på dina behov konsulterar jag  med samarbetspartner i det fall du är i behov av områden jag inte är insatt i, alla kan inte kunna allt, men kunskap om var man kan få det är minst lika viktigt.

Resultat    
– Förebyggande friskvård och medvetenhet om vad vi själva kan påverka är något som tar tid att utveckla och lära sig att praktisera i vardagen. Vi brinner för att se den utvecklingen hos dig och vet av erfarenhet att även små åtgärder kan göra stor skillnad. Att bara börja med en liten förändring är att ta kontrollen över sin tillvaro.

Uppföljning ett måste
– Utan uppföljning och reflektion utvecklas vi varken som människor eller företag. Att följa upp aktiviteter är en självklarhet för oss och en viktig del i arbetet kring förebyggande friskvård.

Vad skiljer Digitalhälsan från alla andra
Mina personliga erfarenheter och 30 år som leg arbetsterapeut ger mig en djupare förståelse för både ditt företag, dig som individ och din omgivning. Digitalhälsan är ett enmansföretag vilket ger oss möjlighet att vara mer flexibla och personliga. Då jag samarbetar med olika företag inom området hälsa kan jag ge dig en unik, skräddarsydd plan för en fungerande vardag. Många av de tjänster jag erbjuder kan göras online vilket innebär att du inte behöver bo just i Stockholmstrakten. Vi ses och kommunicerar online med de verktyg som du känner dig bekväm i.

Här hittar du artiklar som jag Susanne har skrivit;

Samarbetspartners

Brottby Relax & Hälsa startades 2016 av Pernilla Boije Norman. Pernilla är diplomerad medicinsk massageterapeut av hälsoteket 2017 , diplomerad kostrådgivare av Bergklint education 2015 och erbjuder behandlande massageterapi enligt svensk klassisk massage , lymfflödesmassage samt laserbehandling med djupgående lågenergi laser.

World of Shape

Kontakta mig för hälsorådgivning

Om du också vill jobba som hälsocoach kan jag varmt rekommendera utbildningen World of Shape som jag gick. Onlineutbildningar startas fortlöpande, så du kan börja när du själv vill. Ingen speciell bakgrund behövs, du behöver bara tycka att det är väldigt roligt!

World of Shape och deras spännande program förändrade min syn på styrketräning och gjorde det inspirerande och roligt. Hälsocoachkursen, som jag deltog i, passar alla människor, även dig med funktionshinder. Läs mer om utbildningen här.

Här kan du läsa mer om utbildningen till World of Shape Hälsocoah

Nu är det upp till dig! Vill du ha hjälp med hälsorådgivning och ta steget mot ett friskare och starkare liv? Har du viljan och motivationen så har jag redskapen att hitta ett tränings- och kostprogram som passar dig. Kontakta mig så ger jag dig coaching och stöd på vägen!