Kvinnligt företagande

Vad gör du om du blir sjuk och driver företag?

Hur gör du som driver företag om du plötsligt blir sjuk och behöver sjukskriva dig? Har du en plan B om det skulle hända?

De senaste 4 veckorna sedan jag opererade mig och fick en ny höft har jag behövt ha en hel del hjälp. Det känns ovant när jag annars “kan själv”. Har behövt kvällspatrull, matpatrull, kock, kontorsservice, städservice, privatchaufför, trädgårdsmästare, room service, personal shopper, PT, bilmekaniker, snickare, evenemangssamordnare…ja gud vet allt….
Men jo jag klarar en hel del själv faktiskt det gör jag, jag kan laga mat och en hel del i hemmet, men allt tar dubbelt så lång tid, just nu i alla fall när jag går med två kryckor….som alltid är i vägen.
Och jag vet inte vad jag skulle göra utan min underbara man som står vid min sida. Han kan baske mig allt. Men snart så kastar jag kryckorna åt fanders och snart kan jag nog sätta mig i bilen och susa iväg. Golf och dans som jag älskar får tyvärr vänta ett tag till, men det går framåt jag är på G.
Och snart är jag också back i business…för nu finns det tid att planera och ta tag i sådant som legat på hög…som företagare finns det ju alltid något att fixa. Men det kan också slå rätt hårt mot ekonomin om man inte har en plan B.  Har du ett jobb som du ändå kan utföra fast du är sjuk kanske du kör på utan att sjukskriva dig.
Sjukskriven som egenföretagare, jo det går ju att anpassa beroende på vad man jobbar med och hur man är sjuk men i mitt fall har jag fler uppdrag att “vikta mot” varandra, det är många fördelar. Plötsligt kommer vi in på vad är skillnad på jobb och jobb..?

Nåväl idag skiner solen…jag sitter på altanen med en kopp kaffe…njuter av dagen här och nu.

 

Hur löser du det i ditt företagande?

Tipslänkar:

https://www.verksamt.se/driva/om-du-blir-sjuk

Jobba med Digitalhälsan  

Ha en fin dag!

Din hälsocoach online

Susanne