återhämtning

Återhämtning i värmen

Det finns många sätt att återhämta sig på

För en dryg vecka sedan var jag i vackra Nerja som ligger  en timme från Malaga, Spanien. Där hälsade jag på en god vän som hyr lägenhet där i några månader. Jag tog en lång weekend, torsdag till måndag. Det var precis vad jag behövde för att tanka på lite ny energi och få värmande solstrålar på huden ( D vitamin). det har varit några hektiska månader med jobb för mig så att bara njuta av 16 grader i skuggan och kanske 20 grader i solen var helt underbart. Apelsiner, blommor och annat grönskande är en fröjd för ögat. och det blommar för fullt där. Ja det är inte riktig vår ännu, men snart så. Lite värme gjorde gott för mig.
blomma och hav
Det är lite roligt för spanjorerna går själva i vinterkläder, medan turister kan gå i shorts och flippflopp tofflor. Själv var det att ha vindtät jacka på på morgonen men sedan blev det riktigt varmt och skönt på dagen.
Men bad blev det inte för min del även om man såg några som simmade i havet. En av dagarna var vi upp till den gamla staden vid bergen Frigiliana. Där var det lite svalare men ack så vackert.
Små fina gränder med små butiker, restauranger och grönsaksaffärer. Vi slog oss med på en tapasrestaurang som dessvärre hade mest friterade rätter, men det gick ned det också. Det är ännu inte riktig semestersäsong så det var inte alls så mycket folk och vi behövde inte trängas.
Men bara några veckor innan så hade jag börjat känna av min högra höft som har börjat mola. Till saken hör att jag opererade min vänstra höft för 10 år sedan. För säkerhets skull toga jag med två kryckor för att faktiskt kunna gå och inte snebelasta min onda höft. Det gick riktigt bra och människor är väldigt vänliga när man går med kryckor, så lite kunde jag känna nyttan av att ha dem av den anledningen också. Hur det nu må bli med höften så var det en underbar helg som jag lever länge på.
Väntar nu på våren här hemma som plötsligt tog en vintrig vändning….men snart så är det vår tur här hemma också.

Vad gör du för att återhämta dig?

Susanne
Din hälsocoach online