Okategoriserade

Välj inte för många

Nyårslöften

Nyår har precis varit och en del har också avlagt en eller flera nyårslöften. Man vill starta ett nytt år, göra det annorlunda mot det förra eller förbättra på något sätt. Och när det gäller nyårslöften så ä r det många som säger : nästa år ska jag träna mycket mer och tänka på mig själv. Sen kanske det blir lite fler löften som man vill göra. Men man ska inte lägga för mycket löften för man orkar inte ha för många. Då blir det inge bra.

En sak som en del vill göra är att gå ner några kilon. Man vill må bättre och känna sig smidigare. Och det är för sig själv och inte för någon annan. Och det många inte tänker på är att sömn är en mycket viktig del i att man ska lyckas med mycket och också klara av det. Sömn är lika med energi och enligt undersökningar så sover vi alldeles för lite nu för tiden.

Om du vill minska i vikt är det viktigt med bra sömn och det beror på två stycken hormoner. Om du inte sover tillräckligt mycket så ökar din kropps hormon som heter ghrelin som stimulerar din aptit. Och då minskar hormonet leptin som minskar din aptit. Du är trött och då vill din kropp ha mer energi. Du blir sugen på sockerrik mat. Så prioritera din sömn såsom åtta timmar så kommer du både känna dig piggare men också hälsosammare.