Okategoriserade

Man kan äta allt i rätt mängd

Det är i alla fall jul

Det finns en del som tycker att det är jobbigt med julen. Det är mycket god mat och man vill inte äta för mycket. Men man kan faktiskt äta allt om man äter i rätt mängd. Man behöver inte trycka i sig hur mycket som helst och det är faktiskt godare om man äter lite av varje. Och få njuta av alla smaker. Vare sig det gäller godis, kall mat, varm mat eller drycker.

Det finns vissa saker på julbordet när det gäller maten som har både fett och kolhydrater. Och om man tänker på den saken på grund av något så kanske man ska tänka på hur mycket man tar av det. Och det kan till exempel vara Janssons Frestelse, prinskorven eller andra feta varma kötträtter. En annan sak är brödet som man gärna tar en extra skiva av och som kan bli en klump i magen.

Godis som det brukar finnas i olika sorter är något som man kanske inte ska ta av varje sort. Självklart så vill man smaka något, men allt godis innehåller för det mesta mycket socker.

Nu låter det som om ni inte ska äta någonting på julbordet, men det ska ni självklart göra. Det är bara jul en gång om året och kanske bara en gång som ni i familjen verkligen träffas allihopa. Julen ska vara en härlig tid och något som man ska minnas och komma ihåg år för år. Så försök och njut.