Betaglukaner, Tarmhälsa

Så matar du dina bakterier i tarmen

Dina bakterier i tarmen behöver rätt mat

Hälsoforskare är överens om att vi ska öka vårt dagliga kostfiberintag för att vår tarm ska må bra.
En blandning av kostfibrer “mat” som fungerar som bränsle för de fördelaktiga bakterierna i vårt tjocktarm ger en bra balans i tarmen.
Fibrerna i fiberblenden som jag rekommenderar  stimulerar tillväxten av goda bakterier genom hela tjocktarmen. Det finns över 100 biljoner bakterier i vår tjocktarm och medan vissa är bra för vår hälsa är andra mindre önskvärda. De goda bakterierna använder dietfibrer som deras bränsle, vilket gör att de kan växa ut och förflytta de mindre eftersökta bakterierna. De goda bakterierna bidrar till många viktiga kroppsfunktioner, som att utbilda vårt immunförsvar. De är också kopplade till bättre humör, uthållighet och hälsa i allmänhet. En hälsosam tarm är avgörande för hälsan.
ZinoBiotic+ är en skräddarsydd blandning av 8 naturliga kostfibrer. Dessa fibrer metaboliseras i kolon (tjocktarmen) där de främjar tillväxten av friska bakterier. Den hjälper till att minska blodsockerökning efter måltider och upprätthålla goda kolesterolnivåer.  Den  ger normala kolesterolnivåer då en av de åtta fibrerna är betaglukaner från havre. Dessa har en funktion för att upprätthålla normalt kolesterol.

Den innehåller speciella betaglukaner från havre som är fria från gluten och kontamination från andra sädesslag. Den är dessutom glutenfri. Fibrerna främjar många hälsosamma tarmfunktioner och gör att toalettbesöken blir regelbundna.

Fördelarna är att kostfibret inte smakar något, du kan blanda det i en smoothie, i gröten, yoghurt, grytor och samtidigt få med den goa känslan i magen och som kan minska “stinn” och svullen mage.

Vilken typ av symtom kan man uppleva genom att ta fiberblenden

Symtom kan vara bl.a. ökad avföring, orolig mage och ljud. Ökad gasbildning kan också upplevas när man tar kostfiber, men i det flesta fall varar detta endast en kortare tidsperiod.
Vissa människor upplever också en mild förstoppning. För detta, och andra symtom är det viktigt att se till att du får tillräckligt med vätska genom att dricka mer vatten än du vanligtvis gör. Detta rekommenderas i allmänhet när du konsumerar någon typ av kostfibrer.