Du visar för närvarande Vår hälsa är livsviktig
Kaviar innehåller mycket Omega3

Vår hälsa är livsviktig

Sponsrad

Det sägs att du är vad du äter och det är verkligen så sant.

Kaviar innehåller mycket Omega3
Kaviar innehåller mycket Omega3

 

Har du övervikt och behöver gå ned i vikt så är det viktigt att du äter långsamma kolhydrater. För då blir du inte lätt hungrig. Det är jobbigt att gå omkring hungrig hela tiden och ha en massa sötsug. Det bästa du kan göra för din hälsa är att äta mycket baljväxter för de innehåller mycket protein och håller dig mätt länge. Tex så har du linser som är både röda och gröna. De som är gröna har mer tuggmotstånd och passar till sallader. De som är röda kan man göra soppor och då ska du också tänka på smaken. Vad jag menar med smaken är att du då ska ha kryddor och massor av vitlök i soppan. För då har du verkligen en soppa som håller igång din ämnesomsättning på bästa möjliga sätt.

Tänk också på att ge dina barn bra rutiner när det gäller god hälsa och vad de äter. Låt barnen bara äta godis på lördagar och inte varje dag. Det finns till exempel folk som äter en bit choklad varje kväll. Visst går det bra om du delar upp din chokladkaka under hela veckan. Dvs du äter inte en hel kaka varje dag utan du delar in den så att den räcker hela veckan ut. Så kan du göra med mycket saker för du kan äta allt bara du äter lagom dos. Du måste alltid tänka på vad du får i dig och även lära dina barn att äta medvetet.

 

Det är så lätt att få diabetes typ 2 om man inte sköter sig. Det är också viktigt att inte leva ett stressigt liv. Man ska leva ett lugnt liv och äta nyttigt för att inte få sjukdomar som följd. Vi lever i en stressad värld där man delar sitt liv på sociala medier. Vissa människor kan bli stressade av att behöva hela tiden se hur andra har det. De som delar sina liv på sociala medier kanske inte hinner varva ned och på det sättet blir de själva också väldigt stressade. Så man behöver sakta ned och bara leva också för att må bra. Det är viktigt att vi lyssnar på kroppens signaler och inte stressar fram livet.

Viktig också att lugna ned och meditera några gånger i veckan. Det finns större sällskap som brukar träffas för att tillsammans meditera. Det är också spännande och roligt att möta andra människor som väljer ett sundare sätt att leva genom meditation, sunda matvanor och mycket vila.

Lämna ett svar