Minnen

Glad Midsommar!

Midsommarafton  en dag med minnen!

Midsommar afton har vi säkert de flesta av oss upplevt i en rad olika former. Ibland med släkten, ibland med vänner, ibland utomlands och ibland genom att inte göra något speciellt mer än att äta god mat.

Hur firar du din midsommar och vad är dina bästa minnen?

Mina minnen är från när jag var liten och bodde i Kiruna. Då gick vi ut på fjället och hade mat med oss, grillade röding över öppen eld och bara njöt av naturen, ja i alla fall mina föräldrar, Jag lekte nog med kottar och pinnar och minns att jag slogs mot myggen.

I ungdomsåren skulle man ju vara med kompisar så det blev en hel del midsommarfester på danslogar som det då fanns många av. Där dansade man till det lokala dansbandet och köpte varmkorv och snackade med kompisar.

När jag blev sambo och sedan gifte mig blev det nya traditioner som blandas med varandra, ibland blir det svårt att välja vad man ska göra för man vill ju bevara alla minnen med alla vänner men det räckerju inte tiden till.

Vi har många midsomrar varit med min svärmor som var ensam och vi var i det som numera är vårt sommarhus i Dalarna. Det var många fina midsommaraftnar med dans på Dalavis med folkdräkt och spelmansfolk. Dalarna är det som är den riktiga midsommaren för mig trots allt.

Numera sedan säker 15 år firar vi med gamla vänner, eller rättare sagt min mans lumparkompis. Vi är ett gäng som har varit väldigt många till en början men gradvis blivit färre då livet kommer emellan och vill andra saker. Det är trevligt med traditioner så länge man tycker att de är roliga.

Så ikväll firar vi midsommarafton i Norberg med våra gamla vänner och det blir sillunch, lekar, skoj och skratt och sedan middag. Myggen, ja de brukar också alltid vara med så det blir nog endel “slagsmål”.

Berätta gärna i kommentaren  vad du tycker är dina bästa minnen av midsommar

Önskar dig en fin kväll oavsett var i världen du är  och Må du leva varje dag av ditt liv!

Susanne

Din hälsocoach online