Okategoriserade

DigiCare Tillsammans gör skillnad

DigiCare tillsammans  gör skillnad och är kostnadsfritt för Seniorer i hela Sverige

Nu kan du ladda ned appen DigiCare Tillsammans kostnadsfritt redan idag

I  DigiCare Tillsammans kan du eneklt ordna videoträffar som ger en roligare vardag för Seniorer. Det är kostnadsfritt för Seniorer i hela Sverige.

DigiCare Tillsammans syftar till att förebygga och bryta social isolering och ensamhet hos äldre. Samtidigt bryts digitalt utanförskap och den digitala inkluderingen ökar.

Nu under  Covid-pandemin har detta aktualiserats ytterligare. Den sociala isoleringen har ökat hos  äldre personer och inställda aktiviteter i många verksamheter har gjort att många isolerat sig. Det går ofta bra till en början när rutiner förädnras men sakta men säkert så smyger sig ensamheten på. Det spelar egentligen inte någon roll vilken ålder  man är i för att känna ett “utanförskap” när många aktiviter och rutiner förändras eller helt enkelt uteblir..

Så varför inte anordna digitala träffpunkter och informationsmöten?

I appen kan du enkelt starta en egen träff  inom ett speciellt ämne.  Men för att veta hur det fungerar kan det kännas bra att ha varit med på några träffar som deltagare innan man själv försöker anordna en. När du loggar in hittar du träffar som du kan vara med i för att se hur det fungerar.

Efterlyses! ung eller gammal som vill hjälpa till med det viktiga arbetet att nå ut till seniorer samt skapa meningsfulla och intressanta träffar online.

  1. Ladda ned appen i Google Play eller  AppStore
  2. Logga in med Bankid
  3. Hitta en spännande träff

Bli Ambassadör för DigiCare

Att vara ambassadör innebär att du;

  • Deltar i träffar arrangerade av andra och kanske arrangerar egna träffar
  • Ger oss återkoppling på sådant du inte förstår eller tycker borde ändras eller läggas till i appen.
  • Hjälper till att sprida kunskap om att DigiCare Tillsammans finns till ditt nätverk, t.ex. personliga kontakter du har, förening du är med i, om du är aktiv på sociala medier etc.

Läs mer om DigiCare Anhörigstöd


Vad är du intresserad av?

Kultur, Sport, Stickning, Fotografering, IT, Odling, Ekonomi, Fallskärmshoppning, Lymfpromenader mm.?