lymfpromenader, Okategoriserade

Minska i volym med lymfpromenader

Minska i volym med lymfpromenader – ny kurs i Vallentuna!

Som certifierad Kursledare för lymfpromenader premiär startar jag nu upp små grupper till en början  i Vallentuna med start fredag den 13 november! 

Du är välkommen att lära dig mer om vårt viktiga och fantastiska lymfsystem, även kallat ”det vita blodet”.

Du får ett kort föredrag om lymfsystemet samt en grundlig genomgång med andning, rörelser och lymfans tömningspunkter samt lite egenvårdstips. Lymfpromenader hjälper kroppen  att minska i volym. När du kommer hem kan du sedan utföra Lymfans egenvårdsprogram som en daglig aktivitet som hjälper dig att rensa ut kroppens slaggprodukter och öka flödet i ditt lymfsystem,Om och Om igen

Kommande kurstillfällen är:

 • Söndag 15 November 13.00-14.00

 • Lördag 21 November 10.00-11.00

 • Söndag 22 November 10.00-11.00

 • Lördag  28 November 10.00-11.00

Plats: Vallentuna IP,  vid utegymmet

Vi är utomhus så ta med kläder efter väder!

Detta ingår:

 • Föredrag om lymfsystemet (träff 1)
 • 4 träffar totalt med lymfpromenader
 • Träningsarmband (delas ut 3;e träffen)
 • Frisk luft och utomhusträning
 • Deltagande i lynfpromenadgrupp på Facebook

Kostnad; 1495 kr inkl. moms + träningsarmband

*Första tillfället är en introduktion med presentation om lymfsystemet. Du kan därefter bestämma om du vill gå hela kursen. Första tillfället kostar 250 kr (ord 350 kr) och betalas på plats med swish.

Välkommen att boka plats via email; susanne.barkvik@digitalhalsan.se eller mobil 0705349017

Håll koll efter evenemang på Facebooksidan

Lymfans egenvårdsprogram 

 • Ett friskt lymfflöde är viktig för god hälsa
 • den är kroppens reningsverk
 • stärker immunförsvaret och bekämpar infektioner
 • för bort uttjänta celler, proteiner och vätska från kroppens vävnader

Inspiration av egenvårdsprogramet för Lymfsystemet är hämtat från Qi gong, medicinsk yoga och arbetsterapeutisk träning för hand & arm av leg arbetsterapeut Camilla Rastas på Ergonomica.  Övningarna utför man under hela tiden som man promenerar. Med bra musik kan det bli ännu roligare att träna i rätt tempo. Programmet har givit önskat resultat till fler kunder med både minskad volym och viktnedgång.

Armband med alla övningar

För att kunna följa den lymfologiska ordning som krävs för att öppna upp lymfsystemet använder man ett armband där alla övningar är samlade. Det ska vara lätt att se under tiden som man går och orientera sig var i programmet man befinner sig. Armbandet har en färgad bakgrund med vit text och olika färger på fram och baksida som fästes på armen. Det armbandet får du när du går hela kursen.

Inte bara för dem med lymfödem

Övningarna är så klart lämpade för dig som har lymfödem, men passar även mycket bra för dig som önskar minska i volym i armar, bröstrygg och hals. Ett ödem är en onormal vätskeansamling i vävnaden och kan ofta uppfattas som fett även om det bara är bunden vätska som behöver komma loss. Lymfsystemet behöver få hjälp att öppna upp stopp för att få bort vätskan. Vet man inte hur man för bort vätskan så blir den kvar och det blir ytterligare ansamling.

Kombineras lätt med annan träning

Det går bra att kombinera Lymfpromenader med annan träning. Den effektiviserar annan träning och gör den mindre påfrestande på kroppen,  då man får bort både slaggproduker och mjölksyra som bildats under träningen. Det går snabbare att bli av med träningsvärk. Lymfpromenaderna kan även vara ett sätt att komma igång med annan träning som tex Löpträning. Ex. kan pendelgång bytas ut till intervallträning med löpning korta sträckor istället. Men först är det viktigt att lära sig att varva ner och aktivera det parasympatiska systemet i kroppen som står för lugn & ro.

Vill du hellre gå online på distans? 

Då kan du anmäla dig på länken här

Håll koll efter evenemang på Facebooksidan

Läs mer:

14  ANLEDNINGAR TILL ATT GÅ LlYMFPROMENDER

Hoppas vi ses!

Susanne Din hälsocoach online