Skip to content
3 bästa tipsen att vårda munhälsan
Okategoriserade

3 bästa tipsen att vårda munhälsan

3 bästa tipsen att vårda munhälsan

Besök en tandläkare är nog det mest primära för att man ska ha koll på sin egen tand och munhälsa. Det är bäst att låta experterna råda när det gäller tänderna tror jag nog. Jag själv är ju inte utbildad tandläkare därför låter jag experter säga sitt på den fronten. Men det finns ju saker jag kan göra själv och det var det som jag tänkte ge tips om. Så börja med att besöka en tandläkare
för att starta en eventuell behandling.

Hål i tänder är väl vanligast men när jag man når en viss ålder kan det vara andra viktiga delar som behöver ses över. Tandlossning och kanske byte av tänder har blivit allt vanligare har jag märkt. För mina tänder ska hålla resten av livet tycker jag det är av stor vikt att hålla dem i gott skick.

Ett vackert leende är inte heller fy skam särskilt på en person som ler mycket oavsett ålder. Det är ju leendet som man möts av i första ögonblicket. Jag vet inte hur andra är men leendet med friska tänder är faktiskt attraherande. Det jag i första hand tänker på är om jag ska på ett företags möte och mitt första intryck till dem är mina välskötta tänder och god munhälsa. Det kan avgöra ett samarbete eller inte.

Borsta tänderna

Borsta tänderna kontinuerligt och gärna tandtråd gör underverk för min egen tand  och munhälsa. Det är ingen myt att förr i tiden led man av c-vitaminbrist och fick skörbjugg därför är det så viktigt med c-vitamin. Din kropp skulle falla sönder utan proteinet kollagen. Kollagenfibrer twist runt varandra för att bilda byggnadsställningar för dina ben, brosk, hud och muskler (inklusive hjärtat). De är också i ledband, senor och blodkärl. Du behöver kollagen för att växa nya huden och gör ärrvävnad när du får klippa och att hålla huden från att få rynkor. Och din kropp kan inte göra kollagen utan vitamin C. C-vitamin är bra eftersom det hjälper kroppen att reparera ben och tänder.

Det man äter

Det man äter är ju också viktigt för min egen tandhälsa. Socker i alla former fräter och skapar karies, det vet vi sedan vi var små. Rökning är så klart inte bra då du sänker alla dina bra värden. Dina tänder blir mörka av nikotin, kaffe och te likaså. Alkohol ska vi väl inte nämna.

Då kort och gott är detta min tre bästa tips på bra tand och munhälsa

1 besök en tandläkare
2 borsta tänderna
3 det du äter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *