Skip to content
antikroppstest, Okategoriserade, vaccination

Hösten har verkligen kommit nu

Vi går mot kallare årstid och hösten har verklingen kommit nu och det medför ofta en hel del olika förkylningar, både bakteriella och virus. Det är bra att bygga immunförsvar, hålla avstånd och följa restriktioner för att undvika att bli smittad och att föra smittan vidare. Vi är förhindrade att resa så som vi brukade på grund av den pandemi som råder runt i världen. Men oavsett det är det ändå viktigt att se över både egna och familjens vaccinationsskydd oavsett årstid året om. 

Hösten har verkligen kommit nu

Vaccination kan även förhindra att du som individ insjuknar i en sjukdom, men inte alltid helt förhindra en smitta. Däremot kan en vaccination skydda mot de mest allvarliga sjukdomsformerna som råder runt om i världen. 

Näst efter rent vatten är det bevisat att vaccinationer är det bidrar till folkhälsan rund om i världen. Många allvarliga och farliga sjukdomar har kunnat förhindrats och försvunnit helt tack vare det nationella vaccinationsprogrammet i Sverige. Det ska vi vara tacksamma över att vi har här. 

Alla barn i Sverige erbjuds och rekommenderas vaccin mot följande sjukdomar: 

Hösten har verkligen kommit nu

  • difteri.
  • kikhosta.
  • stelkramp.
  • polio.
  • haemophilus influenzae typ b (Hib)
  • pneumokocker.
  • mässling.
  • påssjuka.

Men det finns även andra vaccin att ta. På Svea vaccin är det enkelt och smidigt att ta dina vaccin. De har funnits sen 2005 då de grundades på Sveavägen 16 i Stockholm. Idag har Svea vaccin hela 19 stycken vaccinationsmottagningar runt om i hela landet, bland annat i Stockholm, Malmö, Göteborg och ända upp i Umeå i Norr. 

Ska du exempelvis ut och resa rekommenderar folkvårdsmyndigheter alla resenärer ett grundskydd, vilket 

motsvarar vaccination mot stelkramp, difteri, polio och mässling. Inför en resa kan det vara aktuellt att ge en extra påfyllnadsdos mot en del av dessa sjukdomar och det är viktigt att du håller koll på dina vaccinationer. 

Svea vaccin utför vaccinering mot influensa och andra områden som  TBE, Gula febern inklusive intyg för äldre samt att de utfärdar recept på malariaprofylax. De lägger stor vikt på att deras vaccinationsmottagningar alltid ska finnas så nära kunden som möjligt men ändå bibehåll en hög kvalitet, god tillgänglighet och patientsäkerhet. Alla de som arbetar på Sveaa Vaccin är specialistläkare och sjuksköterskor med särskild kompetens. De erbjuder även Drop-In för vaccinationer och reseskydd inför din utlandsresa. De erbjuder även snabbtest för antikroppar mot Covid-19! 

Ska du besöka dem är det viktigt tt var fullt frisk. Är du sjuk ska du stanna hemma för allas säkerhet. Åldersgräns för antikroppstest är 18 år! 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *