Okategoriserade

Tio kriterier för en soffpotatis

Tio kriterier som gäller för soffpotatis?

Vi lever i ett ganska stressat samhälle (förutom nu under coronatiden då fler fått varva ner ofrivilligt) och det är nästan som att det är en trend att ha mycket att göra. Man ska jobba mer än heltid, träna på kvällarna, umgås med vännerna, ha egentid och ta hand om barn, hem och familj. Sova är något man får göra sedan. Så ser livet ut för många människor. Men under våren och sommaren har vi fått tid att kanske tänka till och reflektera vad som är viktigt för oss i livet. Det är då soffpotatisen dykt upp!

När vi är på landet så taggar vi ner och gör andra saker än när vi är hemma. Vi har fokuserat på att renovera och satsa på vårt gamla hus för att göra det trivsamt. Saker som inte blivit gjorda har vi kommit igång med, så ingenting ont har något gott med sig. Ja egentligen är det maken som haft mindre jobb och fått tid att göra det han älskar nämligen att snickra och fixa. Så när vi är på landet är vi faktiskt lite som soffpotatisar när vi väl sätter oss ned, eller lägger oss ned famför tv`n. Vi är nöjda med dagen och tycker det är skönt att bara ta det lugnt.

Vi är “seriösa soffpotatisar” och är uppmärksamma på att det inte är nyttigt i längden, Men ska man nu vara det behöver  vi en riktigt bra soffa.  Så därför var vi igår på jakt efter en ny soffa. Den gamla åkte ut , den som stått där i typ 50 år och som var nedsutten, och sliten. Men att välja soffa är inte alltid så enkelt.

Tio kriterier som är viktiga för en soffpotais egen soffa är:

Sittkomfort viktig. Bra höjd (ålderstänk), Färg man trivs med,  Lätt att lyfta, Tvättvänligt tyg, Ligga skönt i, Tresits med ligglängd, Snygg, Fläcksäker, Vattentålig

Så efter att ha provlegat, provsuttit, kikat på färg och form hittade vi till slut en soffa som vi nu får vänta typ 8 veckor på innan den finns i butik. Det blev en riktigt skön soffa med tre sits  så man kan ligga i den om man vill. Färgen disktuerade vi, den är lite ljus så den kan vara känslig för fläckar. Men nu finns det så bra sprayer som skyddar mot väta och fläckar så det ska nog fungera. Nöjda åker vi hem och tills vidare sitter vi i varsin fåtölj av äldre modell men som duger så länge. Fördelen är att man inte somnar så lätt, så tills vidare får vi vara fåtöljpotatisar.

ps/ men glöm inte bort att träna och äta rätt för då kan du tillåta dig att vara en soffpotatis emellanåt. Andas är träning det också

Tjingeling!

Din hälsocoach online

/Susanne