Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Vad skulle jag gjort utan golfspelet?

vad skulle jag gjort utan golfspelet?

Vad skulle jag gjort utan golfspelet under våren och sommaren?

Är du också golffrälst som jag? Jag har verkligen blivit helfrälst i att spela golf, men först nu vid 60 års ålder. Jag och min man började redan som 25 åringar att spela golf. Vid den åldern var vi så taggade att vi trodde vi skulle sänka vårt handikapp vid varje runda. Så blev det ju inte förstås. Frustration, ilska blandat med glädje och skratt har vi golfat oss framåt i 35 år…..herre gud så lång tid det kan ta innan man fattar grejjen.

Ja du ser lite trög är jag nog när det gäller att bli bra på golf. Vi spelade rätt intensivt innan vi fick barn och sedan blev det ett långt uppehåll när ingen av oss hade tid. Vi stoppade undan klubborna men åkte ibland och slog en hink för att bara hålla oss igång. Man glömmer ju snabbt och blir otränad.

Sedan tog vi upp golfandet igen när barnen blivit så stora att de också ville ta grönt kort. Dessvärre så har de inte fortsatt men det är ju en bra sport som innebär att man kan börja igen när man vill men behvöer kanske fräscha upp svingen igen.

Just denna våren

Just denna våren startade säsongen en hel månad tidigare och det var nog tur med tanke på Covidpandemin som gjorde att all inomhusträning stängdes. Jag älskar att gå på spinning men har inte spinnat sedan den 10 mars. Det saknar jag för det är en himla bra träning. Likaså dansar jag linedance men även det fick vi sluta med så golfen har verkligen blivit räddningen för att kunna komma ut och få frisk luft och röra på sig. Jag funderar också på att kombinera lymfpromenader med golfspel, vi får så vad det blir på sikt

Förra hösten var jag i Nerja i Spanien med ett gäng tjejjer och spelade och det hade vi planerat i höst igen, men det var vi tvungna att ställa in. Nu ahr vi planerat att ha vår lilla golftour uppe i Dalarna och kommer att spela på Aspeboda, Leksand och Dalsjö Golfbanor. Det ska bli spännande och roligt då det blir lite tävlingar i tre dagar med ett gängtrevliga tjejjer.

Just idag spelade vi på en bana som heter Brollsta GK och som ingår i play North, vi får spela på 10 olika banor. Just Brollsta ligger bara 10 minuter från där vi bor och baran är toppenfin. Idag spelade vi med ett trevligt par och det är alltid extra roligt att träffa nya människor. Vi hade lite gemensamt inom kost och hälsa. Idag spelade jag toppenbra, överraskade faktiskt mig själv med att sänka mitt handikapp. Det är alltid roligt när det går bra men i år har det släppt ordentligt. Fick nya klubbor förra året och de är mina trogna följeslagare. Men eftersom jag vann över maken i spelet idag, är det han som får laga middagen. Den som förlorar får laga middagen. Han äv verkligen bra på det, så det blev torsk, pressad potatis men ägg och sky och en god sallad. Det smakar alltid gott efter en härlig dag på golfbanan.

Spelar du också golf? Gillar du det?

Tjingeling/ din hälsocoach online

Susanne

Lämna ett svar

Till startsidan