Uncategorized

Du får massor med D vitamin i Varberg

När du åker till Varberg får du garanterat massor med D vitamin!

Ja, det är sant att du får massor med D vitamin i Varberg. I alla fall fick jag det under mina två dagar jag har varit och jobbart i Varberg. Staden visade sig från sin allra bästa sida med massor med sol 28 graders värme och skimrande hav. vAd mer kan man begära av en sådan vistelse?

Jag anlände med tåg från Stockholm på eftermiddagen och var lite orolig för att det skulle vara för mycket folk på tåget , men det var noga anpassat så att alla skulle få en ledig stol bredvid sig så vi skulle kunna hålla avstånd, med tanke på Coronan.

När jag kommer till Varberg inser jag att det hade varit skönt att haft  en cykel att förflytta sig från centralstationwn till mitt boende för det var jädrigt varmt att gå med rullväska. Bokade via Booking ett privat boende som var hur fint som helst. Trevligt värdpar och mycket personligt. Extra plus var att jag fick låna en cykel, precis vad jag behövde för att ta mig runt i Varberg.

Snabbt bytte jag om och gav mig ut på tur med min röda fina lånecykel. Hittade riktiga pärlor och dem ska jag dela med dig.

Rundtur på cykel

Första stopp var Kallbadhuset nere vid hamnen, tyvärr hade det precis stängt. men jag gick längs strandkanten vid den lilla badplats som finns, härligt skönt i havet. det är massor med människor på stränder och promenadvägar, så tänker på avståndet. Det ska jag besöka nästa gång jag kommer hit.

Fortsätter längs strandpromenaden som sedan passerar Varbergs fästning, ett gigantiskt monument som hade både terasser för att äta mat och fika samt historiska vadnringar runt fästningen. Det blev ett kort stopp här och sedan vidare på cykeln.

Den vackraste vägen är längs Strandpromenaden där havet kluckar mot klipporna och solen skiner med all sin kraft. Det kommer lite vindfläktar men jag älskar den värme som är just idag. Längs promenadvägen springer människor, cyklar , kör elrullstol, åker rullskridskor, promenderar, ja alla kan ta sig fram längs promenaden.

Jag sätter mig och vilar mitt uppe på kullen och ser ut över det vackra glimrande havet där flera båtar åker, vattenskotrar susar fram och folk är ute och paddlar, några simmar lite för långt ut så de får vända på andras uppmodan. Här sitter jag och njuter länge, dricker min medhavda dryck och bara låter tiden stå stilla.

Fortsätter efter en stund fram till Stubbe Fyr och sätter mig på stranden en stund. Det är verkligen människor längs hela stränder, bad platser och klippor. Alla är här denna vackra kväll som är ljummen och skön.

Tänkte ta en annan runda tillbaka men kände att det var så vackert att jag måste åka tillbaka samma väg, får liksom inte nog av det vackra, måste känna och uppleva lite till……

När jag väl kommer fram till fästningen igen vänder jag in mot stadens kärna. Det myllrar även här av folk. Tar mig fram till torget och Varbergs kyrka som ligger centralt i staden. Jag slår mig ned på en bänk och lyxar till mig med en bägare med kulglass. jag äter inte så ofta glass men idag är en lyxig dag och jag har ju cyklat en del också.

Nur är det dags att cykla hemmåt till mitt boende som ligger ett stenkast från centrum. Sätter mig i trädgården och summerar dagen. Laddar för att imorgon besöka Peder skrivares Restaurangskola som ska få ett nytt kassasystem. Ja jag är ju anpassare av kassasystem för koimmuner och kommunala veksamheter.  Men det får du höra mer om senare.

Lägger mig nöjd och belåten av dagen, har ju fått massor med D vitamin idag och det är jag tacksam för för det är viktigt att ta vara på dessa soliga dagar vi har på våra breddgrader.  När jag ska till att somna hör hur koltrastarna chattrar med varandra i vildvinet som växer längs vägen precis utanför mitt fönster. De har nog också haft en härlig kväll.

Tjingeling!

Susanne din hälsocoach online.