kost, moveat, Uncategorized

En fantastisk stadspromenad med MovEat

Det

En fantastisk stadspromenad med MovEat

är väldigt trevligt att fylla år! Jag fyllde 60 år nu i sommras och har blivit uppvaktad i olika omgångar, dels med anledningar av att det ska vara så Coronafritt som det går.

Just denna dagen startade med att jag skulle infinna mig vid Mariatorgets tynnelbaneuppgång i Stockholm. Jag skulle ha bra skor på mig och inte äta så mycket frukost. Två av mina vänner skulle möta upp strac innan 11.30. Eftersom jag fick skjuts av maken som inte tyckte jag skulle åka tunnelbana in var vi i god tid på plats.

Vännerna Anita och Inger var på plats exakt tid. Vi har inte setts sedan i december så det är alltid underbart att träffas och vi satte genast igång och prata, prata, prata…. Men snabbt fick jag ett kort i min hand, så himla spännande att få överraskningar. Jag öppnade kortet och där står det att vi ska göra en promenad restaurangrunda med MovEat.  Personligen hade jag aldrig hört talas om MovEat så det ska bli en upplevelse att få göra en fantastiks stadspromenad med MovEat.

Start på MovEatrundan

Vi kommer alltså att gå runt på 10 restauranger och äta olika maträtter, Allt ska starta kl 12.00 och pågå till kl 18.00. Vår första anhalt är på Restaurang Häktet som ligger på Hornsgatan 82, där får vi ett armband som är vår inträdesbiljett. Vi behöver också ladda ned appen Moveat där vi plaerar vår runda i den ordning vi sälva vill och sedan kan ge recencioner på den mat vi äter. Här äter vi en förrätt  med Broccoli, rostad vitlöl, mandel och västerbottensost. Helt gudomligt god. Till det dricker vi bara vatten för det är väldigt varmt just idag, 25 grader och det är gott att släcka trösten med vatten.

Vi fortsätter sedan till Klang Market vid Hornstull. Där blir det en fräsch Pokébowl med sojamarinerad , wasbimajonäs, sushiristonfu och en massa annat gott. till det blir det en pepsi max för min del. Vi får sitta inne för det är fullt ute men det är lika skönt för värmen är tryckande idag. Vi småpratar om hur viktigt det är med vitaminer och mineraler och omega 3 i vår ålder och ur viktigt det är med den mat vi äter.

Nu bär det iväg till nästa restaurang Chelas på Verkstadsgatan. Här träffar vi andra personer som är ute på samma runda som vi, det ser vi för alla har likadana armband på sig. Maträtterna är förvalda så det är bara att välja vegetariskt eller vanligt. Här får vi en fantastiks skapelse som både smakar ljuvligt och är en fröjd för ögat. Det serveras en Carnitas Taco. fläsk guacamole, salsa de nacho och torkad chili. Till det blir det ett svalkande öl.

En fantastisk stadspromenad med MovEat

Taccos

Vi tar en liten efterrätt på Fern och Fika på Långholmsgatan, Det blir en glamshake med banan, jordgubb och mandeldryk med vanlilj. Supersmarrig och lagom söt efterrätt. Vi sitter ute på gatan och fortsätter vårt tjejprat.

Nu styr vi kosan till  Warung på Långholmsgatan. Där blir det indonesiskt långkokg på hjort i hemmagjord curry. Även det fantastiskt gott. Allt är i små portioner så man blir inte proppmätt, men det är njutbart med alla des smaker.

Vidare traskar vi  till Tjoget vid Hornstull där vi intar en Vitello Tonnato- kalv. tonfisk, parmasanostoch kapris. Till det blir det ett halv glas vitt vin. Såå himla gott. Vi sitter även här inne för det var gassande sol utomhus.

Vi har nu en lite bit att gå igen och tar oss till The Italian Cousins på Hornsgatan. Där sår vi smaka på en trraditionerll Slice margeritapizza bakad på hantverksmjölk från Piemonte. Den fluffigaste pizzan jag äiti och som smakar supergott. vattenm vatten,vatten blir det nu. Se att vi nu börjar närma oss 10 000 steg. Frågan är hur många kalorier vi har fyllt på?

Nu har vi inte så många platser kvar men kommer nu till Hallstens Glashus Wollmar Yxkullsgatan. Där får vi mat på vackert dukat bord med riktiga tallrikar och dukar. Detta är också ett hotell. Här äter vi nog det som jag tycker var allra godast Rostad lammytterfilé med rosépeppar och potatisgratäng. Till det blir det ett halvt glas rödvin.  Så här långt har vi hunnit prata igenom och berättat för varandra om allt om barn till jobb.

Nu har vi Kalv och Hansen som nästa anhalt. Här äter vi tomatsoppa med chili, koriander och kallpressad rapsolja. Till det ett härligt surdegsbröd. Vi sitter en stund och fortsätter våra diskussioner om väder och vind medan folk strömmar förbi på Mariatorget. Det är roligt att sitta och titta på människor.

Nu har vi vår sista restaurang kvar som är Magnolia det ligger väldigt charmigt mitt i trappan mellan Brännkyrkogatan och Tavastgatan. Där äter vi en SalomonBao med bakad lax, sötstark sås, vårlölk, krossade jordnötter och koriander. Till det tar tjejjerna in bubbel för att avsluta kvällen och än en gång gratulera mig på 60 årsdagen. Vilken underbar dag och såååå roligt att träffa mina vänner.

Nu åker jag mätt i magen hemåt och maken möter mig på halva vägen. Tror att det ändå blev 11 500 steg.

Tjingeling till dig

/Susanne