antikroppstest, Immunförvaret, Uncategorized

Idag tar jag ett antikroppstest för Covid-19

Idag tar jag ett antikroppstest för covid-19, som Werlabs erbjuder gratis till 15 000 personer som är sjukvårdspersonal

Hela samhället måste hjälpas åt i den här utsatta situationen. Vi är övertygade om att testning är vägen framåt och otroligt stolta över att ha fått ställa vår kompetens till samhällets förfogande. Nu kommer hela Sverige kunna testa sig för antikroppar med ett säkert test.” Henrik Forsberg, VD Werlabs.

Covid-19 krisen har än en gång bevisat vilka hjältar vår sjukvårdspersonal är! Tack vare en donation från Spotifys grundare, Daniel Ek och Martin Lorentzon kommer Werlabs också att testa 15 000 personer inom sjukvården i Stockholm och Göteborg att kunna antikroppstesta sig kostnadsfritt för Covid-19.

Hur går det till att ta ett antikroppstest för covid-19?

Vi är många som är här idag och vi står alla på behörigt avstånd från varandra. Jag väljer att ha munskydd på mig medan andra inte har det. Jag har dessutom åkt egen bil under hela denna persioden sedan Covidepedemin drog igång för att slippa beblanda mig med för mycket främmande människor. Här är det luft mellan oss och välorganiserat och tryggt.  Det rullar på bra i kön då de flesta av oss har bokat en tid via nätet, för att vi inte ska komma samtidigt.

De som tar proverna har alla rigorös skyddsutrustning på sig och de jobbar för högtryck medan vi portioneras in i olika bås. Jag får läsa upp mitt personnummer och visa min legitimation som jag har när jag skriver i journalsystemen när jag jobbar. Ett bevis för att jag är sjukvårdspersonal.

Det är ett blodprov som tas i armvecket och det känns knappt, det är proffsig laboratoriepersonal som tar proverna. På 5 sekunder är det klart. Ett rör med mitt blod skickas sedan till labbet för analys.

Nu ska det bli intressant att få svaret som kommer om några dagar.

Frågan är hur man ska förhålla sig till resultatet? Vad innebär det om man har antikroppar? kan man smitta ändå? Hur läge räcker antikroppar? Jag frågorna är många…

Rapport kommer om några dagar.

Lyssna gärna på Intressant radioprogram på P1 om Immunförsvaret- kroppens egna soldater

Nu kan du som privatperson testa dig för Covid-19 antikroppar. Beställ ditt test idag!

 

ps/ Jag gjorde ju tidigare i år ett vanligt hälsotest för att kolla min totalhälsa vilket var intressant. Jag har ju tagit ex. kosttillskott i dryga 10 år och ville verkligen se vilka nivåer jag har i kroppen och det var intressant. Jag har ett blogginlägg om det här

 

Ha en fin avslutning på veckan!

Susanne, din hälsocoach online