HRV träning, Uncategorized

EKG mätaren- ett verktyg för ett hållbart liv

EKG mätaren – ett verktyg för ett hållbart liv

Hoppas att du har haft en fin Valborg trots att du kanske sitter i karantän eller om du lever nästan som vanligt. För egen del har det blivit en rad golfrundor redan för säsongen. Det är en räddning att golfsäsongen kunnat dra igång tidigare än förut, åtminstone här i Sverige.  Det blir kanske ett bra golf år trots alla retriktioner på andra träningsområden.  Gymmet jag brukar gå på har jag inte velat besöka för det är en större risk att blir smittad. Jag och maken tar annars till vardags  många härliga skogspromenader då vi bor nära härliga skogar och åkrar ute i Vallentuna. Det är så viktigt att hålla balans i vardagen!

Balansera och träna kroppen till en bättre återhämtning

Jag har precis för dryg månad sedan startat en fortsättningskurs som drivs av HRV Sverige AB. Jag har ju gått en utbildning till HRV coach hela förra året som handlar om att balansera och träna kroppen till en bättre återhämtning där sömnen och förmågan att  hantera stress förbättras.  Du kan läsa mer om just HRV träning här.

Påbyggnadsutbildningen jag går nu är att kombinera HRV träningen med LINKURA EKG mätare. Linkuras patenterade EKG-mätare mäter hjärtdata och aktivitet.  Med hjälp av algoritmer översätts signalerna till personlig hälsodata. En EKG-signal gör det möjligt att mäta hjärtfrekvensvariabilitet med enormt hög precision och därigenom korrekt analysera stress, återhämtning, sömn, aktivitet och stillasittande.

Så fungerar EKG mätaren

Du fäster Linkuras EKG-mätare med hjälp av ett pulsband eller klisterlapp på bröstet  och låter det sitta på i tre dygn. I Linkuras app kan du sedan i realtid följa din data för stress, återhämtning, sömnkvalitet och fysisk aktivitet.  Du kan därför väldigt nogrannt få insikter och rekommendationer för en bättre hälsa. Se videon hur EKG mätaren fungerar

EKG sensorn bärs runt bröstet och registrerar kontinuerligt avancerad hjärtdata från kroppen som analyseras och används som underlag till Linus och de personliga coacherna i deras arbete. Tekniken är utvecklad i samarbete med forskare vid Linköpings universitet och bygger på att i vardagen kontinuerligt mäta EKG av medicinsk kvalitet (en avledning, 256 Hz, 10 bitar). Mätaren överför därefter hjärtslagen till appen för vidare analys. Den har intern batteritid och lagringsutrymme upp till 7 dygn. Mätaren registrerar även kroppens rörelser och position mycket exakt. Linkuras sätt att mäta EKG och ur signalen särskilja mental och fysisk stress är världsunik och patenterad.

Din unika hälsodata ligger som grund och du får stöd av en digital och mänsklig coach för att identifiera, förstå och förbättra balansen mellan stress och återhämtning.  På så vis kommer du kunna ta smartare beslut, öka ditt välbefinnande och leva mer hållbart.

Här kan du göra ett stresstest

Stress är egentligen något positivt som hjälper dig att fokusera och prestera. Såvida du inte ger kroppen tid att återhämta sig skapar och blir stress ett problem. Brist på återhämtning och stressrelaterad ohälsa är idag en av Sveriges vanligaste anledningar till sjukskrivning.

Jag håller på att utbilda mig inom området och därför kan du få möjligheten att vara med och prova Linkura EKG verktyget.

  • Läs mer om HRV träning
  • Susanne berättar om HRV metoden
  • Boka tid för kostnadsfri rådgivning

Ha det fint!

Susanne din hälsocoach online