Immunförvaret

Boosta immunförsvaret till din bästa vän

Du kan boosta immunförsvaret till din bästa vän, men hur smart är immunförsvaret?

Immunförsvaret är något som skyddar oss från bakterier, virus och andra främmande ämnen. Vita blodkropparna är väldigt  viktiga för immunförsvaret. Det de gör är att de angriper  främmande ämnen, äter upp skadad vävnad och signalerar till andra delar av immunförsvaret att de behöver hjälp mot angriparen.

Redan inne i mammans mage startar immunförsvaret innan vi föds för att sedan kommer vi sakta att bygga upp immunförsvaret genom att vi får bakterier, virusar.

Men även din bästa vän immunförsvaret  kan också påverkas negativt av olika sjukdomar och behandlingar som gör att immunförsvaret inte fungerar som det ska. Du kan boosta det till din bästa vän.

Så kan immunförsvaret bli din bästa vän

Livet är inte lätt, men vad kan vi då göra? Ja det är just mitt fokusområde och som jag gärna förmedlar kunskap om till dig är att också stärka ditt immunförsvar genom att ha en hälsosam livsstil, här kommer några tips.

  • Ät varierad och hälsosam mat och tänk på att Vissa vitaminer och så kallade spårämnen är viktiga för immunförsvarets celler.
  • Träna och rör på dig. Fysisk aktivitet är viktigt för kroppen på flera sätt, bland annat minskar det inflammation i kroppen. Konditionsträning och styrketräning är till exempel bra. Det är också bra med rörelse i vardagen, till exempel att gå promenader, dammsuga eller att ta trapporna i stället för hissen. Nu kan du ju träna hemma i dessa tider om du annars är van att gå på gym eller göra andra träningsformer där många människor träffas. Här har du en uppsjö av bra träningsprogram kopplat till kost och en rad recept
  • Försök att få tillräckligt med sömn och vila. Läs artikeln Sover du som en prinsessa?
  • Ta andningen till hjälp och lär dig att fokusera och skapa balans i ANS, autonoma nervsystemet . Ta hjälp av e hälsoverktyget Innerbalance och HRV träning

Här är också ett tips på en god nyttig Smoothie

Jag brukar göra en riktigt god C-vitamin smoothie för att stärka immunförsvaret. Det behöver vi för att bygga upp och få balans i kroppens alla celler. Här är mitt boosttips på Smoothie

Recept:

2 dl ( eller din favoritmjölk)
1 grön banan
1 citron utan skal
1/2 msk gurkmeja
1 nypa cayennepeppar
1 dl fryst mango
1 msk Cellskydd

CELLSKYDD är en C vitamin som du kan blanda enbart med vatten om du vill, men med övriga ingredienser blir det en riktig superboost för immunförsvaret.

Cellskydd hittar du här i webshopen

(obs! cellskydd kan vara slut just nu då produkten har stor efterfrågan, men det finns alternativ)

Var rädd om dig !

Susanne/ Din hälsocoach online