Kollagen

BEAUTY ett kollagentillskott att lita på

BEAUTY är ett kollagentillskott att lita på

För några månader sedan började jag dricka BEAUTY kollagen. Det är ett pulver som jag blandar med vatten och som smakar ljuvligt gott av skogsbär. Jag har druckit det i dryga två månader och känner skillnad i mitt knä där jag har en artros. Likaså ser jag skillnader på min hals och i dekoltaget där huden har slätats ut och blivit mindre rynkig.  BEAUTY  är ett kollagentillskott som innehåller kollagenpeptider, naturliga växtextrakt samt en speciell kombination av vitaminer och mineraler – som kan minska fina linjer och rynkor, som stödjer bindväven. Det bidrar till hälsosamt hår och naglar, hjälper till att skydda cellerna mot oxidativ stress. Kollagen är också viktigt för leder, muskelvävnad, ligament och brosk, även bra vid mag/tarm-besvär.

Kollagen bidrar till struktur och stadga och håller hudytan fast, slät och återfuktad. Kroppen producerar själv kollagen men med åldern blir nedbrytningen större än nybildningen vilket gör att huden åldras. Denna nedbrytningsprocess börjar redan vid 25 års ålder och mängden kollagen minskar därefter med cirka en procent varje år.

Tydligt märks det på huden när kollagennivåerna minskar. De fina linjerna och rynkorna blir mer framträdande och huden förlorar även sin fasthet. Även konturer runt käken, halsen och ögonen och små blodkärl framträder i större utsträckning i takt med att läderhuden minskar. Många upplever också att huden blir torrare. BEAUTY Kollagen innehåller kollagen som finns i all bindväv som leder, brosk, hud och hår. Hela 70% av huden består av kollagen. När man tar ett tillskott av kollagen så triggar man igång kroppens egna kollagentillverkning.

Vem bör ta kollagentillskott?

Om du äter en varierad kosthållning med inälvsmat, skinn och / eller benbuljong,  så kan du utgå från att du har ett bra intag av kollagen. Annars är chansen stor att du har stor nytta av tillskottet.

Dem som har särskilt behov av kollagentillskott är personer som är/har:

  • Veganer / vegetarianer
  • Idrottare
  • Äldre personer
  • Aartros eller andra ledsjukdomar
  • Benskörhet eller andra skelettsjukdomar
  • Sarkopeni (muskelförtvining)

Alla som vill optimera sin hud-, skelett- och ledhälsa bör överväga tillskott av kollagen. Det är många utan medicinska åkommor som exempelvis upplever att lederna mår ännu bättre, att huden får ny lyster och att håret ser mer vitalt ut. I övrigt finns det mycket skrivet och forskat på kollagen så det är verkligen värt  att testa kollagen. För dem som har ledbesvär av olika slag brukar effekter komma rätt snabbt.

Dosen är den som varierar från person till person och är något man får testa sig fram. Själv tar jag ca 6 gram om dagen men vissa dagar tar jag mer, speciellt när jag tränar. En burk räcker en månad med rekommenderad dos. Tillskott av kollagen hos idrottare är idag ett underskattat verktyg för att förebygga skador och / eller snabba upp läkningsprocessen efter skada. Indirekt kan kollagentillskott således befrämja idrottsprestation.

Jag rekommenderar varmt denna produkt och BEAUTY kan du beställa den här

Här kan du läsa mer om andra vitaminer och mineraler

Läs om Kollagen på Wikipedia

Ha en fin dag!

Din hälsocoach online/ Susanne