Recept för immunförsvaret

Recept på den trendiga drycken Kombucha

Idag är det regnväder ute så det blir inneaktivitet! Jag tillagar en ny omgång Kombucha. En procedur som jag gör ca var fjortonde dag.  Väldigt enkelt och går snabbt. Det finns en rad olika recept, vissa har vinäger i men det har inte jag. Jag smaksätter oftast med ingefära då jag tycker det blir så gott. Kombucha är en fermenterad dryck baserad på en svampliknande bakteriekultur som tillsammans med vatten, te och socker förvandlas till en hälsobringande dryck. Tack vare mjölksyrabakteriekulturen, som också finns i yoghurt, blir kombucha ett välgörande tillskott i din kropp.

Kombucha är en fermenterad dryck fullproppad med goda bakterier som sägs stärka ditt immunförsvar och din hjärnhälsa, forskning som Soki Choi är engagerad i. Kombucha – den trendiga, fermenterade drycken blir mer och mer populär. De goda bakterierna sägs stärka både immunförsvaret och din hjärnhälsa. Civilekonomen Soki Choi har skrivit en bok om forskningen kring tarmbakteriernas påverkan på hjärnan. Här är recept på hur du gör egen kombucha.

Här får du tips på några olika recept, bara att prova dig fram

Här kan du läsa mer om Soki Choi och om hennes forksning om framtidens hälsa

Vill du ha hjälp med att komma igång med en livsstilsförändring? Jag ger dig Kostnadsfri rådgivning online för vägledning

/ Din hälsocoach online

Susanne