antiinflammatoriska recept

Bikarbonatets inverkan på hälsan

En daglig dos bikarbonat i vatten verkar kunna minska inflammationen som förekommer vid autoimmuna sjukdomar som reumatoid artrit, enligt en grupp forskare vid Medical College of Georgia. De har bevis på att något så enkelt och billigt som bikarbonat stimulerar mjälten till att skapa en antiinflammatorisk miljö i kroppen som hämmar inflammatoriska sjukdomar. Detta har jag citerat från ett intressant inlägg jag vill dela. Jag har tidigare skrivit om bikarbonat och dess verkningar men det är egentligen en gammal huskur som man använt sedan lång tid tillbaka. Minns min mamma gav mig när jag var liten minns jag, det fick jag när jag var dålig i magen. Det smakar ju inte så gott men går ju att blanda med någon dryck man gillar så försvinner den speciella smaken.

Det vore ju fantastiskt om man fann möjligheter att hämma inflammatoriska sjukdomar, eller hur?

Läs artikel om Bikarbonat

Ha en fin solig dag!

@susanne