Uncategorized

HRV träning-ett redskap i vardagen

HRV träning

Har kommit tillbaka till detta koncept i olika omgångar dels på grund av att många av mina klienter har uttryckt att de har vardagsproblem som påverkar dem på olika sätt när det gäller stress, sömnproblem, höt blodtryck mm. Men vi har jobbat med kosten och träningen och ibland behöver man ännu en pusselbit att lägga. Så därför har jag länge känt att HRV träning med biofeedback verkar vara ett spännande arbetssätt och metod för att försöka jobba förebyggande med stress, sömnproblem, högt blodtryck, oro, ångest, eftersom det ökar bland oss människor i samhället.

HRV träning innefattar en rad metoder som ex.  andningstekniker.  HRV Träningen bygger på att ge individen ett enkelt, mätbart och effektivt sätt att hantera stress och skapa bättre tillstånd i vardagens utmaningar i företag och organisation. Genom en sensor i örat ser individen direkta resultat i sin mobil. Både individ och grupp får utbildning, träningsprogram och mätbara resultat över tid. Resultaten kan bli bättre, lugn, sömn, blodtryck, prestation och återhämtningsförmåga.

Nästa vecka börjar jag min utbildning som kommer att löpa på det kommande året. Jag ska berätta mer för dig bär jag kommit en bit på väg.  Jag kommer förmodligen  behöva några klienter att testa på när jag ska öva på metoderna, så jag kommer kanske med efterlysningar här.

*HRV står för Heart Rate Variability och det är hjärtat som är verktyget i HRV. e-hälsa med HRV Träning bygger på studier av variabiliteten i hjärtrytmen och hur den kan regleras. Här kan du läsa mer om HRV träning

Ha en fortsatt härlig sommar!

Hälsningar

Susanne

PS/ har du några frågor så hör bara av dig här