Uncategorized

Laser en suverän behandlingsmetod

Jag har gått länge och dragits med ett knä där jag haft en rad inflammationer. det började för snart ett år sedan med lite lätt gnolande i knäskålen till att det blev värre och värre. Som man alltid gör så börjar man med röntgen som egentligen inte visar mer än att det är en antydan till artros men inget mer. Så småningom görs en magnetröntgen som visar att det är flera inflammationer som pågår runt i knät. En morgon vaknar jag och har väldigt ont i knävecket och ned mot vaden, antingen är det en blodpropp eller en bakercysta. Eftersom jag själv ställt min diagnos åker jag ändå till sjukhuset och får göra ett ultraljud. det visar att det är en bakercysta som har spruckit. Det är ett vanligt sätt för vätskan att ta vägen någonstans och då ansamlas den i en liten “säck” i knävecket.

Nu  måste jag ta kortison för att få ned svullnaden och en del vätska som ansamlats.  Svullnaden går ned men då börjar det glappa i knäskålen på ett obehagligt sätt……så frågan är vad som är minst obehagligt.

Mellan dessa besök hos läkare har jag ändå tränat för att upprätthålla rörligheten. Styrketräning, spinning, elbehandling och balansträning har varit det jag fokuserat på.  Det jag till slut prövat är laserbehandling, något som för mig är helt nytt. Det jag provat är medicinsk laserbehandling. den är effektiv och minskar inflammationer och smärta, samtidigt påskyndar den läkningen. Laserbehandlingen stärker kroppens självläkning. Laserljusets effekter sker på cellnivå på djupet i vävnaden. Förutom olika slags smärtor som fibromyalgi, reumatism artrit/artros kan man också  behandla Nervsmärta och Hudproblem.

Jag har varit på ett antal behandlingar och det är lika spännande varje gång, idag kunde vi se hur lymfsystemet drog i gång för huden blev lite knottrig, väldigt spännande att se.

Det som tilltalar mig är att det sker på cellnivå och följer samma funktion som de kosttillskott jag tar som också jobbar på cellnivå. Brottby Relax och Hälsa i Brottby/ Vallentuna  erbjuder denna behandling.

Här kan du läsa mer om medicinsk laserbehandling

Ha en fin dag!

/ Susanne, din hälsocoach online