Uncategorized

6 nyttiga saker inför sommaren

Så är sommaren äntligen här!

För som jag har längtat och jag är väl inte ensam om det. Solens strålar som når huden är skön och ger en känsla av välbefinnande. För många människor är våren och sommaren jobbig för att de är allergiska och det är mycket pollen i luften. Vi har verkligen olika känslor inför sommaren,

Här får du 6 nyttiga saker inför sommaren.

1.För mig innebär sommaren att jag måste hålla kolla på fästingar på mig själv och min katt, det är inte roligt för det är det värsta djur som finns, förstår inte vad de har för syfte. Jag har inte vaccinerat mig men äter vitlökskapsöar som ska vara bra, för fästingen gillar inte lukten. Jag har spanat efter bra lösningar för djuren och hoppas det ger resultat.

2. För mig innebär sommaren att jag vill må bra och känna att jag kan visa mig i baddräkt på sommaren. Jag har därför kört en detox en gång men kommer att göra den en gång till. Den rensar kroppen från en massa slagg ämnen och tar hand om toxiner som man lagrat under många år. Ja man lagrar en helt  del i kroppen som vi får i oss via mat, avgaser, hudpreparat, läkemedel mm. Därför kör jag en detox som heter D drink och som är en 14 dagarskur och som smakar gott. Under tiden man kör kuren ska man försöka att äta så nyttigt man kan och inte dricka alkohol. Vill du testa D drink hittar du länken här

3. För mig innebär sommaren att jag vill  ta vara på den D vitamin som solen ger. Men jag  använder solkrämer för att inte bränna mig. Men  Egentligen ska man vara ute i solen när den är som bäst mitt på dagen och då inte ha någon solkräm alls, för krämen hindrar huden att få de viktiga solstrålarna med D vitamin på huden. Därefter ska man dölja huden för att inte bränna sig. Man ska inte heller duscha direkt efter att man solat för då sköljer man bort D vitaminet som ligger på det yttersta lagret i huden. Lyssna på denna podcast, många saker lärde jag mig som jag inte visste. Här kan du lyssna på en intressant podd om D vitamin med Bo Engborg

4. Sommaren innebär att man msåte komma ihåg en massa saker. Jag behöver komma ihåg en massa saker och har då hittat en ny app som är suverän den heter Dit I tid. Dit-i-tid är en tjänst för dig som arrangerar möten, event eller andra tillfällen då en person ska vara på en viss plats vid en viss tid. Den minskar antalet missade möten genom smarta påminnelser. Besökaren får sms inför besöket, karta, kom-ihåg-lista, reshjälp, kontaktinformation med mera – allt samlat på ett ställe. Tillgängligt för alla, oavsett funktionsförmåga. Så att fler kommer dit i tid helt enkelt. Här kan du testa och läsa mer om Dit I Tid

5. Sommaren för mig är att äta gott och nyttigt. Jag har fastnat för att finna inflammationshämmande mat och läser då en intressant bok som heter FoodPharmacy. Där finns en massa bra recept och jag följer dem på deras Facebooksida och hittar massor med goda och nyttiga rätter. Kika in där du med

6.Varje morgon blandar jag till min vanliga hälso- morgondrink bestående av Powercoctail, Omega3 och Q10 droppa, K2 vitamin. Jag har druckit dem i 6 år och de innehåller bla gurkmejja, B vitaminer, C vitamin, folsyra, fibrer, ayervediska örter, allt från naturliga frukter och grönsaker.  Det känns gott att ge min kropp denna start varje dag för jag behöver komma igång och få lite energi. Blodsockret kommer i balans och måltiderna blir därför bättre fördelade. Vill du också pröva att få mer energi hittar du kosttillskotten här

Jag vill önska dig en fin fortsättning på sommaren!

Soliga varma hälsningar till Dig!

Susanne

PS/ vill du ha en massa andra tips så följ gärna och min facebooksida Digitalhälsan eller min webbplats Digitalhälsan