Uncategorized

Det spelar roll vilken mat du äter

DET SPELAR ROLL VILKEN MAT DU ÄTER

Vitaminerna B6 och folsyra finns i bönor, berikade frukostflingor och vissa frukter och grönsaker. B12, däremot, förekommer enbart i mat som kommer från djurriket, till exempel kött, lever, fisk, skaldjur, ägg, mjölk och ost. Personer som äter en strikt vegankost, det vill säga de som inte äter några animaliska produkter alls, ligger därför i riskzonen för B12-brist. Personer som äter en ensidig kost av andra skäl, till exempel personer som är glutenintoleranta, kan också ha svårt för att få i sig tillräckligt med B-vitaminer. För att vara gardera att inte ramla under nivån är det bra att ta en underhållsdos med kosttillskotten som vi rekommenderar. Upptaget är 98%. Resultat direkt.

Du kan följa hela serien om b vitaminer på Facebook

För att få mer råd om kost och hälsa och vitaminer kan du ställa frågor här

Hej så länge!

Susanne

Din hälsocoach online