Uncategorized

Var hade du den sist?

 

Så tränar du upp ditt minne för att komma ihåg var du har tappat eller lagt bort dina saker.

Nu är det semester och då slappar jag av i tankar och glömmer vissa saker. Men jag har märkt att det skapar plats för andra tankar istället, det är rätt skönt och jag känner mig väldigt kreativ.

Fick ett nyhetsbrev jag prenumererar på av Mattias Ribbing som är intressant om att tappa bort saker. För hur många gånger tappar vi inte bort saker eller inte hittar det vi lagt undan?

För mig hände det bara för någon vecka sedan. jag saknade min plånbok när jag var i Luleå på en restaurang med några vänner. Paniken kommer snabbt och ett otroligt fokus sätts i gång. Ska jag ringa och spärra alla korten och vad hade jag i plånboken? Hade kommit med flyget och passerat en rad ställen på vägen dit. Frågan var Var hade jag tappat plånboken?

Jag har alltid varit behjälpt av en teknik som funkar riktigt bra för mig och det är att i detalj försöka memorera varje steg och situation jag gjort innan detta hände. Det är en teknik som är rätt bra i andra sammanhang också för att vara närvarande i det man gör.  Jag kunde lokalisera det till att jag “kände”  att det nog var någonstans i taxin från flygplatsen Kallax, för situationen var sådan att jag  skulle betala tjejjen jag delade taxi med men det blev att jag swishade till henne istället. Txin var svart i baksätet, min plånbok är svart, därefter saknar jag “känslan av plånboken”.Där slutade mitt minne av plånboken .

VAR HADE DU DEN SIST? 

Min vanliga fråga jag ställer mig själv och mina närmaste är när jag tappat eller inte hittar något, Var hade du den sist?  Det brukar jag få höra av nära och kära när jag själv tappar bort saker och det fick jag själv ställa mig denna gången. Jag börjar använda min visuella teknik där jag ser mig själv i den situationen jag var och jag började på Arlanda där jag varit på en restaurang, dit ringde jag, ingenting där. Sedan på flygplanet, ringde även dit men ingen hade hittat något. Kan inte ringa taxin, minns bara att det var en vit bil….fick inget kvitto då det var tjejjen som betalade och fick kvittot. Ringer polisen och gör en rapport, uppmanas att spärra korten. Går in på bank på telefon och ser att inget är rört där, ÄN. Väntar ett slag och låter hjärnan jobba på och mina två väninnor tänker så det knakar. Är fortfarande stressad…..behöver plånboken och orkar inte skaffa nytt körkort, bankkort, ska hålla föredrag imorgon, hur ska jag kunna slappna av? Väntar en stund till.

Kommer på att jag ringer tjejjen jag swischade till. Therese heter hon. och svarar som tur är.Himla bra det där med swish, direkt i realtid ser man överföringen.  Hon har telenumret till bolaget o taxichauffören som körde oss. Ringer bolaget och får chaufförens mobilnummer. Han säger direkt, jag har din plånbok, jag har ringt polisen men jag kan komma med den till ditt hotell men jag blir sen för nästa flyg är försenat, kommer efter midnatt…

Ohhh. vad jag blev glad och lättad. Tänk så glad man kan bli och så tacksam  att någon hittat den. Jag sitter gladeligen uppe hela natten för att få min plånbok men strax efter midnatt kommer han till hotellet. Jag kan nu lägga mig lugnt och sova. Tacksamheten känns obeskrivlig.

Så nästa gång du tappar något, försök att visualisera vad du gjorde innan. Det är en bra träning i att minnas.

Berätta gärna om något du har blivit  tacksam över att du har hitta igen eller fått tillbaka av någon annan vänlig människa!

ps/ Här får du lite tips av Mattias Ribbing på strategier du också kan använda