Uncategorized

Miss Sweden tävling hälsa, skönhet eller bara ett jippo?

Nu har jag varit på Miss Sweden tävling, ja inte tävlat själv förstås,,,

Igår kväll var jag på ett evenemang som jag faktiskt under flera år inte har ägnat min tanke åt, Men denna gången tävlade min bästa väns dotter Anna om titeln och då måste jag ju bara vara med,” once in a lifetime”. Hon själv hade inte alls tänk vara med i denna tävling, men blev uppringd av en fotograf som tycke hon skulle anmäla sig. Sagt och gjort kom hon med. Kvällen startade med ett mingel med glitter, glamour och Champagne och fotografering  för anhöriga och vänner till kandidaterna. Vi smuttar på våra drinkar och njuter av den vackra salen på Grand Hotel. Vi småpratar och hälsar på folk och ser på alla vackra kreationer och välsminkade människor, kvinnor och män.

Annas morgon startade helt annorlunda med rejäl frukost för att orka dagen som startade med uppstigning 05.00. Under dagen fick vi berättat att det var sminkning, provning av kläder. Anna sminkade sig själv för den de hyrt in som stylist var inget proffs enligt fler av tjejjernas bedömning. Lunch fick de stackars tjejjerna inte förrän kl. 15.00, några av dem hade inte ätit speciellt mycket på en hel månad för just denna dagen och in kommer de med påsar från Mc Donalds med hamburgare, ja hur tänker man här när det gäller hälsa och skönhet?

När det blir dags för entré till middagen öppnas dörrarna till den vackra Spegelsalen med otroliga målningar i taken, vackert och en känsla av flärd in finner sig. Vi sätter oss vid anhörigborden som sitter extra nära scenen och vi får godiebags fyllda med hudvårdsprodukter och tidningsskrifter. Under tiden evenemanget sätter igång börjar man att duka för middag vid våra bord. Lyxigt och spännande känns det.  Konfrenciererna som är två vackra kvinnor i långa underbara klänningar hälsar oss välkomna och testen kan starta. Nu startar det med baddräktsvisning, 15 stycken tjejjer skrider in och alla jublar, det hörs vid borden vilka man hejjar på mest, förstås så gör vi likadant för vår Anna när hon kommer. Allt detta tar en stund och sedan är det Mr Swedens tur, 5 killar som tävlar om den manliga titeln. Alla jublar åt de stiliga kilarna och tjejjerna. Under tiden serveras förrätten  som är en lax med underbara …. Vi är rätt hungriga vid det här laget och njuter av det goda vinet som tillägg.

I pausen sjunger en tjej på 12 år med en underbar röst medan vi intar trerätters middagenDe som hade beställt vegetariskt fic inte sin beställning för den hade inte nått fram till kocken på Grand så de fick lite tillpiffad sparris med grönsaker, riktigt dyr sparris med tanke på vad vi betalat förmiddagen. Var gick den kommunikationen fel? Nu har alla klätt om och kommer in i vackra klänningar som de får för sin medverkan, den ena vackrare än den andra. Vi hejjar förstås på vår Anna som vi tycker är mest graciös och stilig, alla är ju partiska i sammanhanget. En av tjejjerna snubblar precis bakom min rygg men lyckas tas sig upp med mitt ryggstöd, klackarna på skorna är rätt höga så det är lätt gjort.

Nu är tävlingsunderlaget klar och juryn ska rösta och säga sitt, fort går det men de har förstås funderat under de dagar de har umgåtts. De börjar nu med att rösta fram olika karaktärer som ex Miss Fotogenic, miss Body osv…Anna får ingen titel här. De kommer sedan till uttagning av de 9 kandidater som går vidare, spänningen är olidlig  9,8,7,6,5,4,3,2 , bara en kvar, men ingen Anna läses upp.Så var det med det! Häpp  Häpp, spänningen slut för oss. 9 kvinnor blir kvar och de får var och en varsin fråga de ska besvara på engelska, några bra andra mindre bra. Nu blir det dags för nästa röstning och vinnande tjej heter Emma.  Och visst är hon vacker! Mr Swedens tur var det sedan och han vann nog för at ha hyllade sin mamma som var hans vägledare i livet, en klok kille….och snygg.Vi avslutar kvällen med efterrätt och kaffe, lottdragining och sedan disko till DJ.  Vi shejkar loss och avslutar sedan kvällen.

Men vilka  kriterier för deras val och vad de gick efter, det fick vi aldrig veta.  Anna fick däremot veta att allt var perfekt och bra men det berodde på en tatuering hon har på kroppen. Visserligen sminkade hon över den med deras hjälp men det var en anledning till att hon inte kom med. Det konstiga är att fler av de andra hade tatueringar. Att lägga ned tid och engagemang i några dagar och sedan få det svaret gör ingen glad.  Hur det gick till bakom kulisserna och vad som hände lämnar vi till Anna att berätta. Vi är glada att få köra hem en stilig, ung skärpt och stabil kvinna som håller på att plugga till arbetsterapeut nu och har just nu andra planer för framtiden. Möjligen så öppnas nya dörrar bara genom att vara med i tävlingen och andra modelljobb men för stunden är Anna glad och nöjd och en erfarenhet rikare. Vi får äran  köra hem Anna och vi är väldigt glada att vi har fått vara med om denna  i mina ögon “jippokväll” med glitter och glamour.

Ha en fin dag!

Susanne