Gå ned i vikt

40 år och fet och färdig

Vad är det som händer när vi under åren “sliter” på vår kropp på olika sätt?

40 år och fet och färdigt låter kanske lite jobbigt att höra men det är då det sker en massa förändringar i kroppen.

Jag var på ett intressant föredrag med näringsfysiologen och experten  Aage Stenseth från Norge för någon vecka sedan. Aage Stenseth har utvecklat den Metabola kuren CellRESET. Denna suveräna kost och livsstil program baserat på ren mat och vitaminer, mineraler, yoghurt, te och aminosyror med  högsta upptag. 

CellRESET har utvecklats av Aage Stenseth och har tagit världen med storm!

Han såg tidigt den unika möjligheter det finns att ställa tillrätta de obalanser som finns i kroppen och som orsakar bl a högt blodtryck, högt kolesterol och  obalans i hormonerna och även ökar våra stresshormoner. Idag är detta en välbeprövat hälsoprogram över hela världen med fantastiska resultat.

Han har myntat begreppet  “40 fet och färdig“- en slags 40 ås kris som många människor genomgår, både kvinnor och män, vikten ökar, blodtrycket, kolesterol och triglycerider stiger.  Mycket sker alltså i vår kropp i den åldern det är helt klart.

Vi är skapta att bli 120 år- om vi sköter oss som vi borde!

Våra gener dikterar att vi kan bli 120 år gamla! Speciellt med tanke på allt som är 40 år och äldre. Nyckeln till detta är Kost, motion, balans, hjärngympa, samordning, energi och mycket mer.

ca 80% av immunförsvaret finns i tarmen

60% av alla sjukdomar startar i tarmen

Vid 40 år är upptaget reducerat med 20%

Vid 65 år är upptaget  reducerat med 50%

– Mycket av våra sjukdomar sägs komma från tarmen och en anledning är  “läckande tarm” Alltså finns det all anledning att ta hand om vår tarm på bästa sätt

Om du tänker dig munnen och tarmen som en sammanhängande kanal så kan du också se framför dig att den mat du sväljer ner i magen och tarmen faktiskt befinner sig utanför kroppen. Allt som inte tas upp i tarmen kommer förstås ut med avföringen. Det som inte tas upp är förstås delar av maten som vi inte har nytta av som i vissa fall gifter och besprutningsmedel. Det finns också bakterier i tarmen (främst tjocktarmen) som förstås heller inte bör få fri tillgång till kroppen genom att tarmen läcker.

Om tarmen börjar läcka så kan stora molekyler komma ut i blodet och till immunförsvaret som ligger under tarmens vägg (mukosan). Väl ute i kroppen så kommer ditt immunförsvar börja attackera dessa molekyler och det är då man tror att det kan uppstå fel som leder till sjukdom. Det är faktiskt så allvarligt att en forskare  Alessio Fasano, tror att denna förlust av barriärfunktion kan vara det första steget som krävs för att vi ska utveckla autoimmuna sjukdomar. Dessa sjukdomar har gemensamt att kroppens eget immunförsvar attackerar kroppsegen vävnad.

Detta bör du göra

  • Göra CellRESET livsstilsprogrammet
  • Träna balansen
  • Träna Hjärnan
  • Träna andningsteknik
  • Träna motorik
  • Äta hälsovänlig kost
  • Lära dig med om Gurkmejans goda egenskaper
  • Lära dig Yoga
  • Hålla koll på  hormonerna
  • Se till att inte bli undernärd (många äldre får inte i sig tillräckligt med näring)

Här får du en del tips om tarm och immunförsvar:

Så läker du en läckande tarm

Intressant bok “Charmen med tarmen”  av Giulia Endred

Gulddrinken med gurkmeja

Prenumerera på nyhetsbrevet om CellRESET till höger i menyn så kommer du få inbjudningar till presentationer och mycket mer om det jag skriver om i blogginlägget här.

Välkommen på en resa i din egen Hälsa!

Susanne Barkvik

Digitalhälsan

0705349017

susanne.barkvik@digitalhalsan.se

cellreset-ditt hälsoprogram