Uncategorized

Mental Hälsobokföring

Vad är problemet med mental bokföring när det gäller hälsan?

Ordet mental hälsobokföring hörde jag för första gången nyligen. Det som först kom till mig i tanken var den mentaal bokföringingen kopplat till vår Hälsa. Det är Jan Bolmesson på Rika Tillsammans som skriver om detta och jag vill lyfta detta område då det är precis så svårt det kan vara att göra rätta val för sin hälsa.

Först och främst tror jag att det är viktigt att erkänna att jag själv och alla andra från tid till annan trillar i diket och att det är okej. Samtidigt gäller det att försöka fånga det och bli medveten om när det sker, oftast är det enklast med hjälp av andra människor. Konsekvenserna av mental bokföring kan tyvärr bli väldigt stora.

Ett av problemen som jag från tid till annan brottas med är att jag värderar avkastning och passiv inkomst lägre än min vanliga lön. Tänk dig att du startar arbete i direktförsäljningsbranchen som detta med Kosttillskott och Hudvård som är mitt favoritområde. För många upplevs det som att den inkomst man får är ”bonus” pengar vilket gör att man har en tendens att lättare spendera dem. Det gör att man sätter krokben för sig själv och skjuter upp den ekonomiska frihet man kan få längre fram i tiden. Något jag tror att jag inte är ensam om. Det du ska göra är att spara alla dessa bonuspengar.

På samma sätt trillar vi dit när vi ska investera i vår hälsa.

  • Vad är vi beredda på att ”spara” för vår hälsa?
  • Hur mycket pengar är din hälsa värd?
  • Hur svårt är det att förstå att man kan spara för hälsan istället för att slösa på onödiga prylar.

Att hellre välja den fina bilen eller den dyra resan framför ett kosttillskott som direkt kan hjälpa mig till bättre hälsonivå. Att hellre fortsätta röka när jag vet att jag kommer att må sämre i framtiden….

Det är som att sticka huvudet i sanden och inte våga eller vilja ta tag i saken.

Människor som kategoriserar sina pengar olika, jag tänker framförallt på värdet i sitt boende annorlunda än resten av sitt sparande hamnar omedvetet i en situation där de tar betydligt större ekonomiska risker än vad de tror.

Så stanna upp och gör en Hälsoplan för framtiden, börja idag för när ska annars den rätta dagen D komma då allt ska ha en samstämmighet?

Vill du få en del råd för hur du ska starta med din plan är du välkommen att höära av dig.

Vad känner du är mest svårt att ta tag i i Din vardag?

Anmäl ditt intresse in något av formulären på sidan så ska du få fler tips på vägen.

Ha en fin Härlig Påsk!

Hälsningar Susanne