Uncategorized

Är du stark nog att starta eget företag?

 

Är du stark nog att starta eget företag?

Starta din egen business
Är du stark nog att starta eget företag?

I höstas deltog Digitalhälsan på  Näringslivsmässa i Vallentuna utanför Stockholm tillsammans med många andra företagare  för att visa vad vi jobbar med och vilka möjligheter som finns. I vårt fall fokuserar vi på att hitta personer unga som gamla som vill jobba med hälsa och vill hjälpa andra människor att må bättre och hitta just sin modell. Möjligheten är att jobba som “sin egen” men tillsammans med andra i ett större team. Hälsa är verkligen individuellt men betyder mycket för de flesta av oss. Alla vill ju må bra och kan man få in en extra slant för att dryga ut kassan eller komplettera pensionen med så är det ju bra.

Vi träffade många ungdomar

Vi träffade många ungdomar som går i skolan och som ännu inte riktigt vet hur de  ska få jobb efter att skoltiden är avklarad och ibland inte heller vet vad de vill eller vågar göra . Men de är intresserade och öppna för vad som finns, det är min uppfattning när jag pratar med dem. De har drömmar och tankar om framtiden men för många verkade företagartänket vara lite svårt att ta till sig.

Vi vet att det finns möjligheter

Vi vet att det finns möjligheter och ibland måste man finna sina styrkor och verkligen känna vad man brinner för. För att ge en känsla av vilka styrkor vi behöver som företagare och vad vi har att vinna hade vi en tävling där man fick mäta sin styrka med att hålla 2 kg vikter med raka armar och se hur länge man orkar. Mycket handlar om grundstyrka men också om fokus, att ha ett mål, att hitta strategi som håller, att kunna hålla ut. Det häftiga är att en ung man 19 år och en kvinna 56 år orkade hålla vikterna på raka armar mer än 5 minuter, båda blev dagens vinnare av ett presentkort. Alla kan om man har rätt fokus i och inte ger upp.

Något som kom till mig via min kursledare Krister Maxe tidigare och som jag vill dela  för det säger så mycket. Facebooks VD Mark Zuckerberg svarade på frågor under ett offentligt framträdande för någon vecka sedan. Det mesta handlade om framtiden för Facebook. Men en fråga kom från en blyg tjej i åttan på en lokal skola. Hon ville veta hur han klarat sig genom de hårda tiderna när han startade Facebook.

Zuckerbergs svar var enkelt. Gör det inte ensam.  Han gav media en smäll eftersom de ofta porträtterar företagare som övermänskliga och klarar av allt själva. Så är det inte i verkligheten sa han.

Hitta  ett team med människor

Ingen person vet hur man handskas med allt. Men om du kan hitta ett team av människor eller vänner, eller familj – och det kommer att finnas olika människor över tid eftersom olika människor tycker om att fokusera på olika problem. Det är vad som verkligen kommer att ta dig igenom de tuffa tiderna. Det är vad som fått mig att ta mig igenom och det är vad fortsätter att ta mig igenom alla utmaningar vi har på Facebook . Du behöver inte vara övermänsklig. Du behöver bara köra vidare men gör det inte ensam. Hitta personer som delar din passion för det som du tycker är viktigt för världen”. 

Det får avsluta en dag som vara fylld med  nya möjligheter!