Uncategorized

Sover du som prinsessan på ärten?

 

litet visitkort
Jag är värd att leva mitt allra bästa liv.

Här får Du 10 tips för bättre sömn

Idag var jag på ett spinningpass, försöker spinna några gånger i veckan. Men idag kände att jag ett sakta dunkande i huvudet, lite värre blev det när jag ökade takten. Jag brukar sällan ha ont i huvudet det nu för tiden. Men eftersom det är många som är förkylda runt i min omgivning är det kanske något som är på gång.
Vad jag alltid gör när det är förkylningstider som nu (trots denna varma och soliga sommar) då brukar jag boosta mig extra med mineraler och D-vitaminer. Nu har jag druckit detta i snart 4 år så jag vet att jag har hyfsat bra motstånd just mot förkylningar så det brukar inte slå igenom nämnvärt.  Men OM jag   trots allt blir sjuk brukar det gå över väldigt snabbt.

Jag dricker vattenlösliga mineraler som innehåller en massa nyttiga komponenter och framför allt extra dos med D.vitamin. Den innehåller också NTC som understödjer ett optimalt näringsupptag.

Innehåll som finns är  Zink – som bidrar till en normal syra/bas metabolism och till en normal metabolism av kolhydrater och fettsyror.

Zink -understödjer också den normal fertilitet.

Vitamin D  -bidrar till en normal funktion av immunsystemet.

Magnesium – bidrar till att minska trötthet och utmattning, samt att det bidrar till nervsystemets normala funktion och bidrar till normal muskelfunktion.

När man tar den på kvällen blir man sådär lagom trött och avslappnad och känner hur kroppen går ner i varv. Bästa sömndrinken, jag sover som en prinsessa.Vaknar sedan morgonen därpå och känner mig alltid utvilad. Faktum är att jag alltid vaknar innan klockan ringer, Skulle jag varit uppe lite för länge och fått sova för lite är det som om kroppen återhämtar sig väldigt snabbt ändå. Vill inte vara utan! Det har hänt att jag glömt att ta den någon kväll och då känner jag direkt att jag inte sover lika lugnt.

Men är du som prinsessan på ärten som sover oroligt?

Du är inte ensam det vet jag. Det finns så många människor som verkligen lider av att de inte kan sova. Men det gå att påverka det alldeles själv på naturligt sätt. Det viktigaste av allt är att du måste ta dig tid att sova.

Här ska du få 10 tips för bättre sömn

1. Pröva att tillföra ett NTC stödjande mineralkomplex med mineraler varje dag

2. Ställ klockan på samma tid varje dag

3. Skaffa regelbundna sovvanor.

4. Ät inte för sent på kvällen.

5. Undvik kaffe, alkohol och nikotin.

6. Undvik tupplurar dagtid.

7. Se till att sovrummet är mörkt, svalt och tyst.

8. Skaffa en riktigt skön säng.

9. Rensa sovrummet från tv, dator och annat som distraherar.

10. Skriv ner saker som oroar dig och ta itu med dem nästa dag.

Sov gott!

Hälsningar  Susanne/ din hälsocoach online

ps/ ett exra tips! Så här kan du  träna andningen och balanserar nervsystemet?

jag självVill du prenumerera på flera smarta tips för hälsan

så anmäler du dig här till höger

ps/ Här är tips på en sömnapp som jag testat Sleep Time+ 15 kr
Väckarklocka som läser av dina sömn och väcker dig vid det tillfälle (under en bestämd period) då du sover som lättast. Visar även din sovhistorik som en graf mellan vaken och djupsömn.