Uncategorized

Hur du räddar dig och din familjs hälsa för 28 kr per dag

xSusanne-barkvik1.gif.pagespeed.ic.ev4pVq7Wy3

Ja, tänk att man kan må så mycket bättre om man bara vågar fatta ett beslut,  men så vad väntar du på?

Fatta snabba beslut i olika sammanhang  gör man ju hela tiden,  Men hur har du det med hälsan egentligen, hur mår du?, ja,  så sa en nära vän till mig en dag för fyra år sedan?  Jo tack, bra svarar jag slentrianmässigt ( en av de vanligaste saker vi faktiskt ljuger om)

Så vad var det min vän såg, som  jag själv inte såg?

Jo att med mina tusen järn i elden och massor med projekt på gång kan det till slut bli för mycket. Vid den tiden hade jag en kraftigt framskriden höftartros som hade börjat sätta sina spår på alla möjliga sätt. Nattlig värk,  dålig sömn, svårt att utföra mitt jobb, rörelseinskränkt så tillvida att jag inte kunde motionera och göra det jag kunnat förut, haltande gång, till och med patienter jag träffade frågade hur det stod till, massor med sjukgymnast och naparapat behandlingar, dyrt men nödvändigt. Sedan att jag hade astma, begynnande klimaterie besvär, huvudvärk och trötthet var något som var en bisak. ja, det är väl vardag för fler av oss? eller?

Inte nog med det så vill jag som många andra kvinnor i sina bästa år (50! ),  tänka -mer -på -sig -själv-tid,  jobba med intressanta saker, skapa sig egen tid, förkovra sig, tjäna mer pengar, ha- lite-som-jag-själv-vill-tid . Och visst då rusar livet på – det kostar på att vara i farten, eller hur?

Tills en dag då min bästa vän Ingela berättade om ett kosttillskott hon tyckte jag skulle pröva, eftersom det är av högsta kvalitet. Egentligen hade hon pratat om detta i över ett år men jag hade liksom inte lyssnat på vad hon sa. Och varför hade jag inte det? Jo för jag var helt enkelt “inte där”.  Jag hade inte öppnat mina sinnen och hade inte rattat in den rätta våglängden. Och så är det för många av oss idag. Vi har liksom inte riktigt tid att ta tag i oss själva utan livet rullar på så fort så fort att vi inte hinner med oss själva. Och så “pang” så händer något. Då är det så dags!

Kroppen kommunicerar

Jag fick lära mig av min vän Ingela att Min, Din, Allas kroppar är unika. Vi har samma biologiska processer i kroppen men det finns många olika nyanser av oss vilket gör oss unika. Men kroppen talar till oss hela tiden och det gäller att lyssna och känna vad den säger. Det är där allt börjar och det som gör att vi kan få en helhetssyn på hälsan.

Så vad gjorde jag? Jag tyckte visst tyckte jag att jag lyssnade på min kropp, den protesterade ju heeeela tiden med något, gjorde sig påmind hela tiden så jag inte fick koppla av. Ja förbaskat irriterad blev jag till slut och jag slog dövörat till, stoppade huvudet i sanden helt enkelt för att jag inte orkade. Men jag valde att inte lyssna på “rätt sätt”. Jag kan välja att lyssna och göra rätt val men jag kan också välja att strunta i det. Valet är fortfarande mitt och ingen annans. Finns inget att skylla på.

Vem ska jag lita på?

Idag känner jag igen mig i mig själv nämligen att jag letade efter en snabb enkel lösning för mina problem, vem har tid att lägga flera år av planering för att nå ett mål? Inte jag? har inte tid? Quickfix måste finnas! Så när min vän Ingela till slut tog fram ett glas och blandade till en röd härlig dryck, och sa “Drick det bara” så  gjorde jag det med visst motstånd. Vad är det här för mirakeldryck du har, frågar jag?

För i bakhuvudet minns jag  en person som  sa till mig förut  (ja det var en kompis, kompis, eller ja någon som sa) att kosttillskott inte är något bra alls för du som äter så bra behöver inte det. En läkare jag rådfrågade sa att det där är bara att kasta pengarna i sjön, ta den  här tabletten istället så slipper du värken.  Ytterligare en person (tror det var i kassan på ICA) sa att det där kan du ju bli sjuk av för det lagras ju i kroppen, har du inte läst om det i dagens Expressen. Alla de här sakerna lagras väldigt enkelt  i minnet,  men det gemensamma är att vi människor ofta inte tänker på vem som säger saker. Vi frågar inte: Vad har den där personen för erfarenheter? Kan vi lita på vad han/hon säger? Varför ska vi lita på det han/hon säger?

Jag tog min drink och kände att det smakade ju himlans gott för att vara nyttigt (man har väl hört att det ska smaka pyton för att vara nyttigt, eller?) Min vän Ingela sa lugnt att tar du det här morgon och kväll så kommer det att göra verkan, lita på mig. Men då måste du göra som jag säger, försök inte fuska och bara ta det ibland eller,så för då kan du inte förvänta dig några förändringar. Finns inget Quickfix utan du måste bestämma dig för att vilja förändra!

Förändringens tid är här- JA, jag vill förändra, NU!

Så vad händer? Jo, jag litar förstås på min bästa vän Ingela, vi känner varandra så väl och tack till henne som såg det jag själv inte såg och hörde, min kropps rop på en förändring. Jag gick på en hälsokväll och lyssnade också på andras erfarenheter, ställde frågor. Jag fick ett set med tre burkar, för Nu hade jag bestämt mig;  Ja, jag vill förändra NU. Och med stor förvåning efter bara en månad kände att  min artrossmärta (molandet och gnolandet) sakta avtog , mina inflammationer runt höftleden gav med sig och det gick lättare att röra sig,  Inte längre några Ipren för smärta behövdes och vips så var magen i bättre form igen. Småsaker för en del kanske men väldigt stort för mig.

Lyckan blev också att nattsömnen blev bättre och jag blev utvilad på ett helt annat sätt. Jag fick en massa bonusresultat som glansigare hår, mjuk och fin hy, naglar som inte spricker. En annan viktig sak som jag höll på att glömma var att min astma också försvann efter några månader, dagligt intag av Pulmecort och långdragna förkylningar gjorde att jag ju orkade mer och också kom igång ordentligt med träningen. Visserligen så var det bara spinning som funkade mot slutet  då en höftoperation nu inte gick att avstå från.

Och jag som inte förväntat mig några speciella förändringar……men min familj såg förändringar och de vill ju inte vara utanför så de vill också känna och  samma resultat som jag. Flera resultat och förbättringar delar vi nu tillsammans. Vi får olika resultat för vi är ju olika och har olika behov.

Ännu mer förändringar

Efter en tid blev mitt intresse så stort att jag utbildade mig till Näringsrådgivare, intresset för Kost och Hälsa har utvecklats till att jag idag hjälper andra till bättre hälsa. Jag knyter idag samman mina olika intresseområden kring hur Hälsa och Kognition spelar roll för vår vardag  och hur vi kan förebygga, förändra och förbättra vår hälsa på olika sätt. Det är en gåva att få hjälpa andra faktiskt, man blir glad och vill dela med sig till andra.

Dela med mig av min kunskap och erfarenhet gör jag via sociala medier och har även fördjupat mig i hur man jobbar över Internet för att kunna leva på det man är bra på. Tekniken och sociala medier är intressanta områden så om du vill fördjupa dig i det kan läsa mer här https://www.annaaberg.se/

Vad jag vill säga med det här

Lita på dig själv och när du vill göra en förändring- lyssna då inte på kunden på ICA som läst Expressen,  eller det som står på löpsedlarna, utan lyssna på den som  har erfarenheten och som kan produkter, tjänster, metoder och som kan coacha dig i rätt riktning- Ge dig den möjligheten att lära känna din egen kropp och Lyssna på någon som har gjort det!

28 kronor om dagen för att få bättre Hälsa, kan det verkligen vara värt det?

Ja, ja ja…..För 28 kr per dag är det verkligen värt att lägga på din Hälsa, det är mindre pengar än en kaffe latte, en dagstidning, ett paket cigaretter, en snus, en chokladkaka………och du får garanterat en Hälsa du kommer att vara nöjd med.

Så nu är min fråga;  Litar du på mig och min erfarenhet eller?

Är du intresserad och vill  veta mer om hur du kan rädda din och din familjs hälsa så kommer du att höra av dig det vet jag! Du kan anmäla dig till något av nyhetsbreven på sidan här, så ska du få veta mer, eller sänd iväg ett mail till mig på susanne.barkvik@digitalhalsan.se.

Soliga sommar hälsningar

Susanne

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

www.digitalhalsan.se
www.digitalhalsan.se

 

 

 

 

 

 

 

Tack min vän Ingela! Du har hjälpt mig att lyfta blicken till att förändrat mitt liv och Du har gett mig nya nycklar till Hälsa och Framgång. Finare gåva är svår att hitta!

 

 

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]