Det här året ska jag...

Det här året ska jag……

new yearVad vill Du med det nya året?

Har du också tänkt att det vore bra med en plan för det kommande året? Jag har faktiskt testat en rad olika metoder allt från att ta en dag i taget och se vad som händer till att verkligen planera och sätta upp de stora stegen man vill ta. Allt från privatlivet, hälsan till yrkesval man gjort i livet.

Hade för många år sedan en mentor som hjälpte mig att sätta upp min plan i mitt arbete och det kändes vid det tillfället väldigt avgränsat, jag tyckte inte riktigt att jag fick med allt jag verkligen ville göra, ville ha ett utrymme för spontanitet. Klokt sa hon att du kan inte göra alla dessa saker samtidigt, du måste ta vissa delar och också prioritera. Det var min första mer strukturerade plan i företagandet, det är nu 14 år sedan.

När det gäller hälsan så var förra året en stor  förändring då jag rehabiliterade mig efter min höftoperation,  jag bytte min ena höftled och kan nu kalla mig för en “reservdelsmänniska”. Det valet var däremot en långsiktig  planering och ett mentalt förberedande för att vara redo. Nu gick rehabiliteringen väldigt bra men även det innefattar ju en plan. Och det jag lärde mig av det var att om man gör som man blir tillsagd, dvs, att träna, att göra övningar, att äta  rätt för att hålla vikten, att sova och ta det  seriöst, så blir det BRA.

Samma sak gäller vad man än gör, om man bestämt sig för att börja med ett kosttillskott, att gå ned i vikt eller att sluta röka eller vad vet jag. Försök att vara konsekvent i det du åtagit dig, håll inte på att “halvdutta lite nu och lite då,” Du får inte det resultat du vill om du inte följer planen.

Men visst det kan komma saker emellan som stör din plan, lägg den då inte åt sidan för all evighet utan ta tag i den direkt igen.

Så vad har jag lärt mig av detta?

Jo när jag nu backat tillbaka för att titta på det jag då bestämde skulle vara mina framtida val i mitt företagande, så har jag tagit mig dit jag faktiskt planerade men som jag då inte visste om det skulle gå.  Det är rätt fantastiskt att det faktiskt fungerar. För min del hade jag avsatt att 25% av min tid vill jag ha öppet för att just kunna vara så där spontan och kreativ som jag gillar att vara.En sida av mig vill verkligen inte vara så strukturerad utan jag vill här och nu kunna bestämma och besluta något som jag känner för. Så jag kommer det nog alltid bli för det är det som för mig ger omväxling, inspiration och att kunna fånga ögonblicket.

Samtidigt vet jag  att det just är det  jag behöver jobba extra med för att bli lite mer effektiv och använda min tid på ett bättre sätt.

Men några saker från listan i bilden har jag  tänkt göra , man ska ju göra lite nya saker varje år för att utmana sig själv och faktiskt genomföra sina drömmar (för vad ska man annars med dem)?

 

Jag ska se en ny plats i världen där jag aldrig varit-  Jag ska åka till New York

Jag ska bryta en dålig vana- jag ska inte sitta uppe så länge på kvällarna

Jag ska smaka någon ny mat-  Rawfoodmenyer står på min lista, det verkar spännande och gott (och bra för hälsan)

Jag ska lära mig en ny övning- Jag ska börja fokusera på hälsobusiness

Jag ska hjälpa ännu fler människor till en bättre hälsa- jag vet att det finns många, många, många

Jag ska skriva på en bok- men vet ännu inte helt klart vad, något som jag är bra på

Jag ska ta en risk-  att satsa på ett oväntat område i karriären

Jag ska läsa en svår och innehållsrik bok- Jag ska studera mer inom området Hälsa

Jag ska bistå människor som behöver hjälp- det blir i mitt fall människor med cancer, det vet jag behövs och är något som  ligger mig varmt om hjärtat

 

Så vad har du planerat för ditt år?

Skriv gärna en kommentar vad du har för planer eller sänd mig mail på susanne.barkvik@digitalhalsan.se

jag sammanställer sedan det alla svarat.

Tjingeling och njut av 2014!

Susanne

livet