Uncategorized

Vad är inre hälsa för Dig?

Gästbloggare för Digitalhälsan är Camilla Lebert-Hirvi

camillaInre hälsa för en Digital Nomad

För 13 år sedan hamnade jag och min familj i en kris då min dåvarande man gick in i väggen. Vi valde då att göra något drastiskt och sålde allt vi ägde, lämnade våra arbeten och släkt och vänner och reste med vår då 6-åriga dotter på enkelbiljetter till Thailand. Jag har aldrig ångrat mitt val eftersom jag då valde livet och att helt och hållet skala av mitt gamla liv för att börja om på ny kula. Sedan dess har jag bott utomlands och är en Digital Nomad, dvs jag försörjer mig via nätet och är platsoberoende. Jag har bott i 11 år i Thailand och drygt 2 år i Grekland.

Hälsa för mig som nomad betyder många olika saker men jag brukar vara extra noga med min egen inre hälsa. Eftersom jag en gång valde att följa min dröm, min passion är det min viktigaste ledstjärna. För att kunna göra det är en av mina viktigaste deviser att skala av allt onödigt som inte leder mig dit jag vill. I mitt tidigare liv i Sverige var mitt liv fullt av måsten, tidspress, hög materiell standard, mycket aktiviteter i hela familjen och framför allt ett alltför stort fokus på mitt jobb. Idag prioriterar jag att känna in och välja när, var och hur jag vill arbeta. Det betyder inte att jag jobbar väldigt lite, jag älskar det jag jobbar med som Livsdesigner där jag hjälper andra att antingen finna sitt drömliv eller bli Digitala Nomader själva fullt ut eller delvis. Men jag ser till att ständigt vara i miljöer där jag kan njuta av livet. Jag bor mitt på stranden på Rhodos och ser havet så fort jag vaknar, hör vågarna när jag somnar och fyller mig med rofyllda stunder blandat med kreativitet.

Det materiella har jag skala av

Materiellt har jag skalat av så att jag bara bara äger det jag verkligen behöver och älskar. Och det är inte så mycket. Det gör att jag slipper ägna så mycket tid till saker utan kan ägna tid till det jag vill hellre. Relationer, njutning, vila, upplevelser, resor och arbete i en bra mix. Tidsmässigt har jag skalat av och lärt mig att fokusera på det som verkligen tar mig vidare dit jag vill. Även värderingsmässigt har jag skalat av och släppt tidigare värderingar som inte längre gagnar mig och det liv jag vill leva.

Jag tror på och brinner för att vi alla bör följa vår egen inre kompass och följa vår dröm, vår passion i livet oavsett vad det betyder. Det skapar inre hälsa. Det skapar ro, harmoni och i sin tur mår vi då också bättre i både kropp och själ. När jag visar mig själv att jag är värd att leva det bästa av liv, som jag ser det, visar jag mig själv respekt och kärlek.

Lever du i enlighet med dina drömmar och din passion?
Hur har du lyckats eller varför gör du inte det? Vad hindrar dig?

“Every man and woman is born into the world to do something unique and something distinctive and if he or she does not do it, it will never be done.“ Benjamin Mays

Varma hälsningar från ett 26-gradigt Rhodos

Camilla Lebert Hirvi
Livsdesigner, Par-utvecklare och Digital Nomad
www.peelitoff.net

 

Vad är inre hälsa för Dig?

Skriv gärna några är  rader här nedan