Uncategorized

Hur tar man hand om sin hälsa när man är på ständig resa som Digital Nomad?

Gästbloggare denna månad är Anna Åberg

Jag använder 40/20 och 25/25!

Se mina bästa tips längre ner i artikeln!

Innan jag sålde allt jag ägde och lämnade Sverige hade jag vinterdepression samt vår- och sommarallergier. Det försämrade min livskvalitet avsevärt. Jag var låg och trött under större delen av vintern och åt antihistaminer från tidig vår till hösten.

Det var inte bra för min mentala och fysiska hälsa.

Det bästa jag gjort för hälsan är att skippa mörkret på vintern och all pollen på våren och sommaren för att istället välja solen. Faktum är att vara i solen har gjort att jag är gladare och allergierna har blivit markant bättre.

Min livskvalitet har ökat på alla plan.

När man ständigt reser är det lätt att man beter sig som om man är på semester. Man äter ute på restaurang, dricker vin, slutar motionera och tar inte särskilt väl hand om sig.

Det som behövs är en bra struktur och disciplin Här följer mina bästa tips för en god hälsa när man lever som resande.

  • regelbundna mattider
  • lär dig laga mat på de råvaror det nya landet har att erbjuda
  • stillasittande vid datorn är rena döden för produktiviet och för kroppen ställ timer i mobilen på 40 minuter och träna sedan 20 minuter yoga, armhävningar, situps eller dansa till din älsklingsmusik. Jag lovar att du kommer att bli produktivare och gladare!
  • Promenera i dina nya omgivningar istället för att ta taxi eller buss. Ta bilder som du sedan kan använda i din marknadsföring på webben!
  • Hyr alltid boende med pool så du kan simma minst en gång om dagen
  • Njut! Var i länder med 25 grader i luften och 25 grader i vattnet – då kommer du garanterat att simma minst en gång om dagen
  • Jobba inte mer än 6 timmar om dagen, gå alltid en promenad på eftermiddagen
  • Leta upp gymnerbjudanden på ditt nya ställe, det finns allt de som har första månaden billigare
  • Kolla upp yoga och fitnesställen via webben innan du anländer till en ny ort

Det är många som tycker att jag förändrats efter jag startade att leva mitt nya liv. Se bilden för och efter 🙂

Före och efter

Vad är dina bästa tips för att skapa hälsa när man ständigt är på resa?

Hälsningar,

Anna Åberg
facebook
Linkedin
YouTube

Phone:        +46 (0) 90-695 77 34
Mobile:       +34 636 90 252
Skype:         coachadventure
digitalaaffarsmodeller.se
annaaberg.se